Påskeliv

Du trodde kanskje at alt stopper opp i påsken. Der tar du feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

All forskning, som det heter, viser at nordmenn på ingen måte valfarter til fjellet for å knekke beina før de pælmer den tolvte halvliteren på et after-ski-party som aldri ble så bra som det så ut i brosjyren.

Nordmenn blir stort sett ved sin lest - og holder seg hjemme.

Men du blir jo rastløs. Og derfor skal du ut på byen, for utelivet tar ikke ferie.

Hva skjer?

Hvis du vil ha en litt annen lidelseshistorie enn den du leser om i verdens mest solgte bok skal du ta turen til det som er Norges største samling av norske metallband på ett og samme sted. I Oslo blir det nemlig svart og tung metall nesten hele påsken når Inferno-festivalen arrangeres på Rockefeller på skjærtorsdag, langfredag og påskeaften.

Det er sikkert ikke tilfeldig at metallen har gode kår i påsken, for det blir enda mer beinhard tungmetall på Ska når haugesundsbandet

Bikkjå bjeffer fra seg på skjærtorsdag.

Påskemarsipanen er vanskeligere å bli kvitt enn studielånet, men fortvil ikke; mange av hovedstadens klubber holder åpent hele påsken.

Du kan for eksempel stikke på Elektromantisk på Kraftverk på skjærtorsdag, der gode gamle mister Lopez styrer musikken. Eller du kan prøve deg på både LivingRoom, Dattera til Hagen eller Sikamikanico i Møllergata.

Hovedstadens klubbhøydepunkt inntreffer allerede i morgen, onsdag, når det blir historiske timer, og historietime, med Detroit Techno-legenden Kevin Saundersons platesnurringCube Club i Prinsensgate.

 • Gå til våre utelivssider for å finne ut hva som skjer.

  Mat


  Du trenger ikke flå lommeboka for å få råd til å spise et lekkert måltid ved en av hovedstadens mange restauranter, selv om dette naturligvis også er en mulighet.

  Du kan for eksempel innta italiensk pizza på sitt beste, og for en meget rimelig penge, hos Villa Paradiso på Olaf Ryes plass, eller du kan legge planene om bilkjøp på is og heller fråtse i dyr og ekslusiv mat på Statholdergaarden. Pris for en hovedrett, spør du? Tja, et sted mellom 340 og 380 kroner. Du kan jo alltids kutte ut vinen og be om et glass vann.

 • Gå til Robinson & Fredags spiseguide

  Stavanger


  Det skjer naturligvis ting i resten av landet også.

  På skjærtorsdag er det premiere på et nytt klubbkonsept på Checkpoint Charlie, Thirst Day, mens det blir Fluxus-klubb nere på Café Sting.

  Du kan dessuten ta turen til Ovenpaa for en ukentlig dose med live musikk. Hvem som spiller får bli en overraskelse, men vi tror vi kan anta at såkalte lokale krefter har en finger med i spillet.

  Bergen


  I Bergen blir det intet mindre enn en hyllest til mannen i svart, Johnny Cash, på Rubinen på skjærtorsdag, men for de som føler større behov for litt maskinel 4/4 kan de enten gå på Plastic FantasticCafé Opera på langfredag eller de kan vente til halsbrekkende rytmer inntar BarCelona på selveste påskeaften.

  Trondheim


  I Trondheim har de klubbglade også gode dager, med DJ Lindsay på Luna Lounge på langfredag og «Ultimate breaks & beats»Café Dali.

  Kristian Valen har flydd ens ærend fra Tyra Banks og Los Angeles til Tromsø for å spille forestillingen «Fartøy Valen» gjennom hele påsken. I en helt annen gate finner vi kickoff-party for den nordlige elektronika-festivalen Insomnia på Café Circa.

 • Gå til FREDAGs utelivsguide
<B>UTEPILS</B>
<B>KRISTIAN VALEN</B>
<B>HYLLEST</B>
MAYHEM</B>

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer