Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Påsken er kors, blod og gå forbi. Ikke fra hytte til ingen nytte.

Vi er på veg til Goalgettergata.

GOD PÅSKE FRA HILSEGATA i LEVANGER: Husk påskens egentlige innhold, ikke tull med ski og sånt. Foto: Tom Stalsberg
GOD PÅSKE FRA HILSEGATA i LEVANGER: Husk påskens egentlige innhold, ikke tull med ski og sånt. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger

Påsken er ikke et påfunn for at vi skal lese en bunke med eksemplarisk mange dårlige kriminalromaner, gå på bakglatte ski, sitte foran peisen med quiz, drikke rødvin, ha et eller annet snålt påskeskirenn, spise appelsiner og Kvikk Lunsj, pusse båt eller reise til utlandet for å sende hjem bilder via sosial medier. Påskens innhold og budskap er av en helt annen karakter, husk det! Derfor må vi nordmenn skjerpe oss, kraftig. Vi i Dagbladet, som ikke tror på Gud, leser nemlig Bibel. no og der står det saker og mange ting som vi ikke tror på, men som vi likevel vil minne denne nasjonens døgenikter om (ja, vi er en av dem):

Påsken er et drama på liv og død som utspiller seg over flere dager: Palmesøndag rir Jesus inn i Jerusalem og hylles som konge. Skjærtorsdag spiser han sammen med disiplene for siste gang og innstifter nattverden. Langfredag blir han korsfestet på Golgata og dør. Påskedag står han opp fra de døde og 2. påskedag fortelles det blant annet om hvordan han møter to disipler på veien til Emmaus og snur opp ned på deres liv slik at de omvender seg.

Påske kommer fra det hebraiske ordet pesach som betyr «å gå forbi». Den kristne påske betyr altså Jesu blod på korset, at døden også går forbi vår dør, på samme måte som lammets blod betydde at dødsengelen gikk forbi israelittenes dører i det gamle Egypt.

Noe å tenke på der du banner fordi ikke nettet funker på fjellet. Noe å tenke på når far smører bort hele familien eller kanskje det rett og slett er mor som har klisterhjernen i år? Hva vet vi?

Vi som er troløse, vi som er de vantro hunder som logrer for kapitalismen, vi som går i sirkel rundt vår egen stank, vi som tror vi kan redde verden, men som endre opp med å ta livet av den med vårt forbrukt, våre reiser, vår vaner og mange uvaner. Nei, i vårt neste liv folkens, da skal vi følge Herren helt fram til neste hytte. Ja, vi skal smøre med blått og hyklersk blod, kors og som vi har sagt mange ganger tidligere, vi skal spille fotball på et britisk storlag og sørge for at vi alltid finner veien til Goalgettergata hos den latinske toppklubben Blasfemicusa FC.