DEBATT

Ruspolitikk:

Pass deg Bent, du har et skyggeutvalg

Død og pine, nå er det nok! Når regjeringen ikke synes å ville levere, må vi i Skyggeutvalget passe på dem. Vi skal skygge rusreformutvalget og gjøre den jobben de ikke gjør.

Vi skal vi minne helseminister Bent Høie på hvordan livet er for de som merker skyggesiden av ruspolitikken på kroppen og vise hvordan vi kan regulere alle rusmarkeder, skriver kronikkforfatterne. Foto: NTB Scanpix
Vi skal vi minne helseminister Bent Høie på hvordan livet er for de som merker skyggesiden av ruspolitikken på kroppen og vise hvordan vi kan regulere alle rusmarkeder, skriver kronikkforfatterne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Skyggeutvalget er en utålmodig samling folk som på forskjellige måter har kjent rusproblemer på kroppen og som er kritiske til regjeringens arbeid med å reformere ruspolitikken. Alle i dag ser ut til å være enige om at det er noe veldig galt fatt på rusfeltet. Likevel skal regjeringens lenge bebudede «Rusreformutvalg» utelukkende vurdere mindre justeringer. Vi er bekymret for at det bestilte arbeidet bare blir å flikke på dagens politikk. Vinteren 2019 skal vi levere vår alternative melding til helseministeren.

Død og pine, nå er det nok! Vi skal skygge rusreformutvalget og gjøre den jobben de ikke gjør. Vi skal vi minne ministeren på hvordan livet er for de som merker skyggesiden av ruspolitikken på kroppen og vise hvordan vi kan regulere alle rusmarkeder. Det er de av oss som har skoen på som vet hvor den trykker. Sånn har det alltid vært!

En tilsynelatende ubetydelig hendelse fant sted i Hausmanns gate i Oslo på 1960-tallet. En fordrukken lasaron lå som en klut på fortauet. Han må ha vært et forferdelig syn: loslitte klær, bustete hår og hullete sko. En pent kledd herre, en «besteborger», gikk forbi og sparket den forsofne skapningen. Han tilkalte politiet og sa: «Se til å få fjernet dette dyret!».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer