KOMMENTARER

Pass deg, borger

Hva er det egentlig politiet driver med?

BLE TATT: Politiet har ikke inngitt tillit i det siste, skriver Kristiansen, og nevner saken til Erik Skutle (bildet). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
BLE TATT: Politiet har ikke inngitt tillit i det siste, skriver Kristiansen, og nevner saken til Erik Skutle (bildet). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er blant dem som alltid har rynket på nesa når noen kaller politiet for «purken» eller «snuten». De er der for vårt eget beste, en håndhever i hverdagen av de lovene vi, gjennom vårt bulkete demokratiske system, har klart å frambringe. De gjør feil blant, men gjør så godt de kan, har jeg ment.

Så hører man at 27 elever i Bergen er pågrepet i skoletiden for «befatning med narkotika».

Hva? Sa de at 90 politifolk var involvert i aksjonen? Navnene ble lest opp i timen, og så ble de hentet av politibiler i skolegården? Fordi de hadde kjøpt eller røyket små mengder hasj? Har ikke bergenspolitiet bedre ting å foreta seg? Har ikke elever noe personvern?

Så kom Skutle-saken. Høyre-politiker Erik Skutle ble fotografert med en joint, politiet fikk tilgang til bildet via nevnte sak, og tauet ham inn.

Denne uka ble en annen Høyre-politiker, Leif Auke, tatt inn til forhør etter å ha tvitret at han hadde brukt hasj tjue ganger i karrieren. «Når politiet får kjennskap til lovbrudd, plikter vi å undersøke det», sier stasjonssjefen. Men alle som har anmeldt saker vet at etterforskning sjelden settes i gang samme dag. Dette er prioritert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer