Pass på hvor du hoster i kveld

Men kos deg på Madonna-konserten.

EN AV SOMMERENS BEGIVENHETER: Denne uka er en stor konsertuke, med blant annet Metallica og Madonna (bildet) i Oslo. Folkehelsa mener folk bør slippe å bekymre seg mer enn nødvendig for smitte. FOTO: SCANPIX/AP
EN AV SOMMERENS BEGIVENHETER: Denne uka er en stor konsertuke, med blant annet Metallica og Madonna (bildet) i Oslo. Folkehelsa mener folk bør slippe å bekymre seg mer enn nødvendig for smitte. FOTO: SCANPIX/APVis mer

(Dagbladet.no): Over 40 000 mennesker står klemt sammen på Valle Hovin når Madonna går på scenen cirka kl. 20.30 i kveld.

Potensielt er kanskje konserten et smittehimmelrike for influensavirus, men du oppfordres likevel til å slappe av og kose deg med musikken.

- Vi har lagt ut noen råd på vår hjemmeside, men har ikke noen tips om spesielle forholdsregler ut over dette, sier Ingunn Johansen Brenne i Folkehelseinstituttet til Dagbladet.no.

Blant rådene er å være påpasselig med å vaske hendene, å hoste eller nyse inn i albuehulen og å unngå å holde deg til munnen, nesen og øynene med uvaskede hender når du er ute blant folk.

- Og vi oppfordrer folk som er syke eller føler seg dårlige til å bli hjemme, sier Johansen Brenne.

Heller ikke Rune Lem i Live Nation har bekymret seg nevneverdig over smitte på konserten i kveld.

- Vi har leger og ambulanser på plass. For øvrig vil jeg gjerne høre forslag til tiltak vi eventuelt kunne gjennomført, sier Lem.

- Utdeling av våtservietter? Mulighet for håndvask?

- Nei. Problemet er at det ikke noe sted å vaske seg der oppe.