Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Norske veier:

Pass på veiene våre

Når Nordlund fra Senterpartiet utfordrer meg til å ta spaden fatt, så har vi allerede gjort det.

PRIORITERER VEI: Dagens regjering har økt bevilgningene til riksveiene, og vi har økt øremerkede bevilgninger til fylkene slik at de kan ivareta fylkesveiene, skriver samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen. Foto: Christian Roth Christensen
PRIORITERER VEI: Dagens regjering har økt bevilgningene til riksveiene, og vi har økt øremerkede bevilgninger til fylkene slik at de kan ivareta fylkesveiene, skriver samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet ber meg finne frem spaden og fikse landets veier. Det er en spennende utfordring. Under dagens regjering har vi allerede doblet vedlikehold av landets veier.

Da Senterpartiet styrte forfalt både riksveier og fylkesveier, jernbane og installasjoner langs kysten. Nå er trenden snudd og forfallet går ned, ikke opp. Når Senterpartiet beklager seg over «etterslep» så bør de også huske hva det betyr. Vi er nå i gang med å rydde opp i etterslepet etter Senterpartiet.

SPs Wilfred Nordlund peker på at det fortsatt er fylker hvor fylkesveiene forfaller. Ja, det er godt mulig. Som samferdselsminister har jeg myndighet over riksveier og europaveier. Det er fylkespolitikerne som har myndighet over fylkesveiene og mange av disse styres av Senterpartiet.

Dersom Nordlund mener oppgaven er for stor, så kan hans partifeller overlate jobben til mine partifeller. Jeg vet de klør i fingrene etter å prioritere opp veivedlikehold i mange fylker.

Nordlund later som man ikke kan prioritere annerledes. Ja, slik tenkte åpenbart Senterpartiet da de i åtte rødgrønne år lot riksveiene forfalle. År for år. Løsningen til Senterpartiet var å gi tusenvis av kilometer med riksveier over til fylkene. Det løste ingen problem, det bare flyttet problemet.

Dagens regjering har økt bevilgningene til riksveiene, og vi har økt øremerkede bevilgninger til fylkene slik at de kan ivareta fylkesveiene. Faktisk.no har også slått fast at kommune-økonomien nå er den beste på rundt 20 år. Dermed er det handlingsrom for å rydde opp i gammelt etterslep.

Så når Nordlund utfordrer meg til å ta spaden fatt, så har vi allerede gjort det. Kanskje en bedre utfordring er for Nordlund å ta seg en tur ut og se på bygge- og vedlikeholdsprosjektene vi har satt i gang. Akkurat nå bygger og vedlikeholder vi mer vei enn det Senterpartiet noen gang har gjort.