Anmeldelse Film «Scary Stories to Tell in the Dark»

Passe skummelt for de unge og lettskremte

«Scary Stories to Tell in the Dark» er ganske snill tenåringsskrekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Alle vet at barn liker å skremmes, i alle fall litt, kjenne milde gys fra en spøkelseshistorie på overnattingsbesøket og sånn. Alle vet også at de samme barna helst ikke skal traumatiseres.

Det er derfor en balansegang å lage skumle historier for barn som er akkurat passe skumle, men denne balansegangen klarer «Scary Stories to Tell In the Dark». Den relativt snille skrekkfilmen er basert på en samling med grøsserhistorier for barn fra åttitallet, og regissert av norske André Øvredal, kjent fra «Trolljegeren».

I «Scary Stories to Tell in the Dark» er det en overordnet historie om en vennegjeng som tar med seg en forhekset bok fra et forlatt hus. Det er der historiene fra de opprinnelige bøkene dukker opp. En etter en blir tenåringene stilt overfor et skrømt som antagelig er diktet opp av en av det forlatte husets tidligere beboere. Den som må samle trådene og bryte mønsteret er Stella (Zoe Margaret Colletti), den boklige jenta som bor sammen med faren sin etter at moren forsvant.

Billigversjon

Et fint trekk ved filmen er parallellen mellom Stella og den avdøde kvinnen i huset, som begge er isolerte, ensomme forfatterspirer. Det er et poeng som kunne vært videreutviklet. Men serien av skvettescener, der den ene etter den andre av kameratene møter sin skjebne, blir fryktelig forutsigbar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer