«Passengers» flopper i USA

Lite hyggelige tall for Morten Tyldum.

DÅRLIG MOTTAKELSE: Chris Pratt og Jennifer Lawrence har hovedrollene i Hollywood-filmen, som er regissert av nordmannen Morten Tyldum. Video: Sony Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Morten Tyldum ble nominert til Oscar for beste regi for «The Imitation Game», filmen som også fikk Oscar for beste tilrettelagte manus.

Men nå sliter Norges nye Hollywood-yndling med dårlig kritikk og lite oppløftende kinotall.

Dårlig mottakelse

FRA PREMIEREN: Michael Sheen, Morten Tyldum, Jennifer Lawrence og Chris Pratt på Regency Village Theatre i Los Angeles.
FRA PREMIEREN: Michael Sheen, Morten Tyldum, Jennifer Lawrence og Chris Pratt på Regency Village Theatre i Los Angeles. Vis mer

Filmen «Passengers» som hadde premiere før jul - med Hollywood-stjernene Jennifer Lawrence og Chris Pratt i hovedrollene, har fått elendige, og i beste fall lunkne anmeldelser, både i Norge og i utlandet.

INGEN FLOPP: Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad synes ikke at filmen fortjener å floppe, selv om den har svakheter.
INGEN FLOPP: Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad synes ikke at filmen fortjener å floppe, selv om den har svakheter. Vis mer

Her kan du lese hva Dagbladets anmelder mener. «Passengers er ikke veldig god. Faktisk er den ganske dårlig», skrev Entertainment Weekly.

Heller ikke publikum setter særlig pris på filmen.

En flopp

Ifølge Box Office Mojo spilte «Passengers» inn 14,9 millioner dollar i åpningshelga. Etter 3. juledag havnet sci fi-eposet på tredjeplass på kinotoppen i USA, med 23,1 millioner dollar spilt inn i kinokassa.

Foreløpige tall for året viser at filmen har spilt inn 30,5 millioner dollar.

Entertainment Weekly har den på sin oversikt over årets filmflopper.

50 000 i Norge, så langt

Det er lite i forhold til filmens budsjett, som var på 110 millioner dollar. Sammenliknet med den nye Star Wars-filmen, «Rogue One», som i tilsvarende periode spilte inn 64,4 millioner dollar.

I Norge ble filmen sett av 8080 kinogjengere åpningshelga. Så langt har om lag 50 000 publikummere sett filmen på norske kinoer.

- Ikke overrasket

Dagbladets filmanmelder, Inger Merete Hobbelstad, mener Tyldums «Passengers» havner i spagaten og er ikke overrasket over den harde medfarten «Passengers» har fått:

- Jeg er ikke så overrasket.

- «Passengers» er en film som vil være både actionfilm i verdensrommet og romantisk drama, og ender opp med å ikke helt bli noen av delene, mener Hobbelstad.

- Vag, men ikke så dårlig

Dagbladets filmanmelder Hobbelstad mener det likevel er ufortjent at filmen flopper:

- Det har vært snakket mye om hvor karismatiske Jennifer Lawrence og Chris Pratt er, men karisma kan ha vanskelig for å slå gjennom når det ikke er andre mennesker å være karismatisk sammenlignet med.

- Så det er noe problematisk ved selve konseptet, og jeg synes ikke det er rart at folk nøler med å kjøpe billetter. Samtidig er det litt ufortjent at filmen flopper, for den er ikke SÅ dårlig og har for eksempel en veldig god første halvtime.

- Men den er vag og uvøren, avslutter Hobbelstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer