- Passer jeg i dette selskapet?

TROMSØ (Dagbladet): Lene Marlin er ikke som andre 18-åringer. Det er ikke sommerjobben hennes heller. Fredag drar Tromsø-jenta til Italia for å spille sammen med Ricky Martin, Britney Spears og Mel B fra Spice Girls. Og det er bare begynnelsen.

- Æ trur æ kommer til å... Lene Marlin tenker hardt.

- Jeg har sittet og sett masse på dem på MTV i det siste. Men å møte dem alle på en gang - det blir litt mye. Jeg har problemer med å se meg sjøl i dette selskapet. Jeg skjønner ikke helt hvor jeg passer inn, sier hun med et lite smil.

Men passer inn gjør hun. Denne uka går «Unforgivable Sinner» opp til en gjev tredjeplass på den italienske hitlista, og skal vi tro prognosene vil resten av Europa snart følge etter.

- Det kan jo være at du faktisk ligger over Ricky Martin på hitlista når du treffer ham i helga, minner vi henne om.

- Ånei! Ikke si det!

Lene rødmer, og gjemmer ansiktet i hendene.

- Hva skal du si når du møter Ricky Martin?

- Nei, hva skal jeg si... Jeg får skylde på at jeg ikke kan engelsk, flirer hun.

Lei av trynet

Her hjemme har singelhit nummer tre, «Where I'm Headed», startet klatreturen oppover hitlistene. Hun har solgt nærmere 100000 album bare i Norge, og Lene Marlin har for lengst begynt å sette grenser for privatlivets fred.

- Folk blir lei av å se ansiktet ditt overalt. Jeg blir lei av å se ansiktet mitt overalt. Så da må jeg bare begrense hva jeg gjør av intervjuer og sånn, sier Lene.

- Er du redd for at lykken plutselig skal snu?

- Jeg venter på det. Jeg vet at det ikke kommer til å være sånn bestandig, det er derfor jeg holder forventningene lave. Da blir skuffelsen mindre, forteller hun.

Men selv om tilværelsen er snudd på hodet for Tromsø-jenta, er noe stadig ved det gamle.

Lene Marlin bor fortsatt på pikerommet i Tromsdalen.

- Jeg har ikke engang hatt tid til å tenke på å flytte, sier hun.

- Har du begynt å betale hjemme?

- Eh, nei.

Alltid beredt

Å gjøre tv-intervju på engelsk er det verste Lene Marlin vet, 5,2 i snitt på vitnemålet til tross. Men i takt med at «Unforgivable Sinner» når ut, ringer verden henne inn.

- Skolen har vært fristedet mitt, og nå er det slutt. Nå går jeg inn i noe nytt. Jeg skal gjøre et forsøk og så får vi se hvordan det går. Det går ikke an å ta noe for gitt i den her bransjen, det tenker jeg mye på. Ellers kan det bli ganske tunge stunder, sier hun.

Livet er en bølgedal. Lene Marlin er forberedt på det verste. Selv om det bare har gått rett mot stjernehimmelen hittil.

- Vi må ta ned forventningene, sier hovedpersonen litt strengt.

Stinn av gryn

Ifølge Dagbladet har Lene Marlin tjent i overkant av fire millioner kroner på ekstrajobben hun har hatt ved siden av skolen i tredjegym.

- En gang var det tre millioner. En gang var det fire. Og en gang sto det 1,6 millioner. Ganske interessant å lese, for jeg har ikke oversikt sjøl.

- Ikke?

- Jeg skjønner at jeg tjener penger, jeg er jo ikke dum, men det tar tid før pengene kommer inn, og jeg har jo masse utgifter også, sier hun.

Litt sjenert

Unge Pedersen er kanskje ferdig med leksene, men hun henger etter på fanposten. Hver uke får Lene Marlin haugevis med fanbrev. Helst vil hun svare alle sammen, men det er ikke så lett.

- Jeg er litt sjenert, så jeg vet ikke helt hva jeg skal svare. Det er mye enklere å skrive en sang, sier den unge komponisten.

Og det har hun fortsatt med. På hotellrom, på flyet. På vei hit, på vei dit. Og når den første hysteriske bølgen har lagt seg, vil nye Lene Marlin-låter være på vei.

- Jeg skriver fortsatt om det samme som før, men jeg har fått litt mer å skrive om, kan du si, kommenterer hun tørt.

STJERNE PÅ VEI: Det er nå det begynner.