Passive kinesere uten innflytelse?

«Er man medlem av (det rette) partiet har man makt og innflytelse. Dette er da ingen nyhet. Så ta med deg kosten hjem Torbjørn Færøvik og fei for våre egne dører.

Hjalmar

«Det kan da ikke bare være jeg som har lagt merke til hvordan Tibet-demonstrasjonene har blitt håndtert i Kina: folket der har blitt svært sinte på vesten, og slutter opp om eget styre. Jeg lurer på om ikke dette skader demokratibevegelsen i Kina enormt, kanskje det ville være taktisk smartest å få avlyst alle videre demonstrasjoner?

Sches«Bra lesning fra Torbjørn Færøvik og Dagbladet. Keep up the good work.

Palle«Kina er virkelig på vei oppover mot toppen av maktpyramiden. Muligens en den enkelte kineser passiv og følger lederne i alt, men lederne i Kina er alt annet enn passive. Kina fosser fram i Afrika og vil i løpet av kort tid være den utenforstående makten som har mest innflytelse i Afrika. Kina kan gjøre hva de vil uten at noen av Vestens såkalte journalister gidder å følge opp.

Det norske flagg«Som i Sovjetunionen er Kinas ledere gjennomsyret av dobbeltmoral. Faktisk garanterer den kinesiske grunnloven ytringsfrihet. Forhåndssensur, slik den praktiseres i Kina, og forbud mot alle organisasjoner som ikke er startet av kommunistpartiet, er altså grunnlovsstridig, og lederne skulle vært kastet i fengsel.

Jon