POPULÆR: Gal Gadot og regissør Patty Jenkins høster masse skryt for «Wonder Woman» som hadde offisiell Norges-premiere forrige uke. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer Vis mer

«Wonder Woman»

Påsto at den ene fikk over 100 millioner kroner mer betalt. Nå har pipa fått en annen lyd

Tilbakevises.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mandag publiserte motemagasinet Elle artikkelen «Superman fikk bedre betalt enn Wonder Woman», hvor de sterkt antyder en enorm lønnsforskjell mellom kjønnene i filmbransjen.

«Wonder Woman»-skuespiller Gal Gadot fikk 300 000 dollar (2,5 millioner kroner) for «Wonder Woman». Henry Cavill fikk litt mer for «Man of Steel», skriver Elle-journalisten, som deretter forteller om hvor urettferdig det er at skuespiller Cavill, som har rollen som Supermann, skal ha fått 14 millioner dollar (120 millioner kroner) for sin superheltfilm.

<strong>SUPERMANN:</strong> Henry Cavill i «Man of Steel». Foto: DC Comics
SUPERMANN: Henry Cavill i «Man of Steel». Foto: DC Comics Vis mer

Vekket oppsikt

I sin opprinnelige form vekket Elle-artikkelen naturligvis stor oppsikt og forargelse, over det publikum oppfattet som gigantiske lønnsforskjeller mellom kjønnene.

Men påstanden er nå tilbakebevist av blant annet magasinet The Hollywood Reporter, som siden oppstarten i 1930 har opparbeidet svært tette bånd til Hollywood-studioene.

- Latterlig. De ble betalt akkurat det samme for debutfilmen, om ikke Gal Gadot fikk litt mer, skriver nettstedet, som siterer en kilde med kjennskap til begge lønnsforhandlingene.

Begge superheltkonseptene tilhører forlagsgiganten DC Comics. Cavills angivelige lønn er ikke bekreftet, men det er ikke usannsynlig at skuespilleren har fått utbetalt en totalsum på 14 millioner dollar for Superman-filmen.

Får store bonuser

For det viser seg at Elle ikke har tatt hensyn til faktorer som startlønn og bonusordninger.

- Alle skuespillere som gjør så store filmer får til vanlig en startlønn på godt under en million dollar, bortsett fra de som er Oscar-nominert, de starter ofte på millionen, skriver The Hollywood Reporter.

- Deretter kommer bonuser som beregnes ut i fra antall kinobilletter solgt. Skuespillerne får også betydelige lønnsøkninger for å gjøre oppfølgere. Siden «Wonder Woman» har spilt inn 574 millioner dollar internasjonalt, vil kontrakten til Gal Gadot garantert reforhandles.

Elle-artikkelen er nå oppdatert og redigert med følgende informasjon:

- Opplysningen om at Henry Cavill tjente 14 millioner dollar på «Man of Steel» er ikke bekreftet. Selv om lønnsforskjeller fortsatt eksisterer i Hollywood, er ikke dette eksempelet tilstrekkelig underbygd av informasjonen som er tilgjengelig, skriver motemagasinet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer