Pat Metheny til Molde

Moldejazz har sikret seg Pat Metheny (46) som «Artist in residence» for årets festival, 16. - 21. juli. Grammy-nominerte Pat Metheny - han har 13 fra før - er en av jazzens største stjerner.

Den amerikanske gitaristen skal blant annet spille duokonsert med Charlie Haden og storbandkonsert med Trondheim Jazz-orkester ledet av Erlend Skomsvoll. Avtalen mellom Moldejazz-direktør Thorstein Granly og Metheny ble undertegnet i går i New York, der begge var til stede på den årlige Congress of Jazz Educators.

Metheny blir dermed «festivalartist» nummer to i Molde, etter suksessen med Chick Corea i fjor. Som Corea har Metheny gitt pianist/orkesterleder Erlend Skomsvoll frie hender til å velge blant komposisjonene sine og arrangere dem for Trondheim Jazzorkester. Selv stiller han som solist med storbandet.

I fjor førte opplegget til den såkalte «mirakelkonserten», et møte så vellykket at Corea kommer tilbake til Norge i februar for å turnere med trønderne. Metheny skal også gi en konsert med bassisten Charlie Haden.