Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Patetisk fra Pickett

NOTODDEN (Dagbladet): Patetisk show fra soulgubbe som egentlig er flink. På plate.

En stygg epidemi rir blues- og soulbransjen. Den rammer særlig gamle stjerner som hentes fram etter en mangeårig anonym tilværelse, med åpenbare symptomer som oppblåst ego og høy Las Vegas-faktor. Soul-sangeren Wilson Picketts (59) show natt til lørdag minnet mer om et tivoli enn en konsert.

Bandet på ti var solid, men spilte en for dominerende rolle i den noe absurde settingen. «The Wicked» selv tro scenen i om lag 50 minutter, fra låt nummer fire, men signaliserte allerede etter en halvtime at han var klar til å gi seg. Mye av tida brukte han til å hente publikummere opp på scenen for å synge eller danse.

Han gikk riktignok sterkt ut med superhiten «In The Midnight Hour», men glansnummeret «Mustang Sally» ble ødelagt av tøvete soloinnslag. Innimellom ble det mye fyllstoff, og at stemningen i salen var god skyldtes nok heller legendefaktoren enn det musikalske utbyttet. For ettermælets skyld burde han kanskje gjort som i filmen «The Commitments».

Der kom han for seint til konserten...

HØY LEGENDEFAKTOR: Wilson Pickett sang fra sin nye, fine plate «It's Harder Now», men bør minske showfaktoren om han vil overleve som seriøs liveartist.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media