Sommerflørt: På ferie med familien faller Frances Houseman pladask for ferieresortens danseinstruktør, Johnny Castle. Video: Vestron Pictures. Vis mer

Patrick Swayze

Patrick Swayzes ikoniske skinnjakke solgt for flere hundre tusen kroner

Skinnjakka som Patrick Swayze brukte i «Dirty Dancing» er blitt solgt under en auksjon i Los Angeles. - Det er et slag i ansiktet at hun selger disse verdifulle minnene. 

(Dagbladet: - Det var en vanskelig ting å gjøre, uttalte Swayzes enke Lisa Niemi i forbindelse med auksjoneringen av Swayzes klær og eiendeler.

Under auksjonen, som fant sted i Los Angeles fredag, ble flere hundre av Swayzes eiendeler, blant annet hans ikoniske skinnjakke fra 80-tallsfilmen «Dirty Dancing», et surfebrett fra «Point Break» og den røde skjorta han brukte i «Ghost» solgt. Det melder BBC.com.

IKONISK: Patrick Swayzes skinnjakke er blitt auksjonert bort til over 500.000 norske kroner. Foto: Scanpix 
IKONISK: Patrick Swayzes skinnjakke er blitt auksjonert bort til over 500.000 norske kroner. Foto: Scanpix  Vis mer

Skinnjakka ble solgt for 62.500 amerikanske dollar, tilsvarende 535 175 Norske kroner. Jakka ble kjøpt av en Hollywood-samler som har identifisert seg som Glenn.

Patrick Swayze døde i 2009 av kreft i bukspyttkjertelen, bare 57 år gammel.

Drømmemannen

Filmklassikeren «Dirty Dancing» gjorde Patrick Swayze til alle jenters drømmemann på 80-tallet. Filmen regnes som den mest berømte i sin sjanger, og er fortsatt populær.

Nordmenn stiftet først bekjentskap med Swayze som Orry Main i TV-serien «Nord og sør» (1985), om den amerikanske borgerkrigen, men han huskes nok aller best for sin rolle i dansefilmen «Dirty Dancing» (1987), samt dramaet «Ghost» (1990).

I tillegg til filmkarrieren var Swayze en aktiv musiker og fikk en hit med sin selvskrevne og -produserte «She's Like the Wind» fra «Dirty Dancing».

Patrick Swayze ble født i Houston i Texas 18. august 1952, med en far som var rodeocowboy og en mor som var danseinstruktør. Som barn tok han danseleksjoner, hovedsakelig i ballett, og møtte sin kone, dansekollega Lisa Niemi, i sin mors dansestudio.

Hele verden ble sjokkerte da det i 2009 dukket opp bilder bilder av en svært utmagret Swayze, som var kjent for å være atletisk.

Uenige om minnene

Niemi fortalte til det engelske nyhetsbyrået Press Association at hun hadde blandede følelser knyttet til salget av mannens ting.

- Det handler om å gi slipp. Det handler alltid om en følelse av tap. Selv om det er en positiv ting å gjøre, så er det vanskelig. Jeg har vært en heldig kvinne som har hatt en mann som har elsket meg slik Patrick gjorde.

Swayzes eiendeler gikk under hammeren til tross for protester fra hans niese Danielle Swayze som mener tingene burde være familiens eiendom.

- Det er et slag i ansiktet at hun selger disse verdifulle minnene, sa hun til Press Association.