Patti Smith ble vettskremt da hun leste Jo Nesbø

Rockens dronning er i gang med å skrive en krim fra Oslo.

BOK OG PLATE: Artist og forfatter Patti Smith holdt konsert på Sentrum Scene onsdag kveld. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
BOK OG PLATE: Artist og forfatter Patti Smith holdt konsert på Sentrum Scene onsdag kveld. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Patti Smith (65) forteller om krimprosjektet sitt i en samtale med Dagbladet i Oslo, en by hun etter hvert kjenner et nært forhold til. Hun beskriver boka som «en eksistensialistisk detektivroman», og delvis finner den sted i den norske hovedstaden.

- Ett kapittel i romanen min foregår i Oslo. For noen år siden satt jeg på en vietnamesisk restaurant, like i nærheten av Sentrum Scene, der vi har spilt denne uka.

Stedet hadde nettopp vært gresk, men noen vietnamesere hadde overtatt. I lokalet fantes en salig blanding av greske guder og vietnamesiske lanterner. Det syntes jeg var helt fantastisk, som en hallusinasjon.

Jeg ble sittende et par timer, skrev og tok bilder. Jeg tenkte at dette må bare med i historien.

- Hva foregår der?

- Det får du ikke vite før boka er ferdig.

For skummel Patti Smith er ei spinkel dame, innhyllet i ei stor varm jakke, med genser under. Hennes velkjente strikkelue er trukket ned mot de mysende øynene, det lange svarte håret stikker ut på sidene. Hun snakker med entusiasme om skriveprosjektet, som bare er ett av tre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer