Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Patti Smith leser og synger i Oslo

Kommer med «An Evening Of Words And Music».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patti Smith (69) er blitt en sann norgesvenn de siste åra, i hvert fall legger hun stadig turen hit. I fjor sommer markerte hun at det var 40 år siden debutalbumet «Horses» ble gitt ut med konserter på Bergenfest (du kan lese Dagbladets anmeldelse her) og Norwegian Wood - med band.

Rock og poesi Fredag 5. august kommer hun til Oslo Konserthus med et konsept hun har kalt «An Evening Of Words And Music», der hun leser sine egne tekster og framfører musikk fra hele sin lange karriere sammen med Tony Shanahan (bass/keyboards) og sønnen Jackson Smith (gitar).

For Smith er ikke bare musiker, men i høyeste grad også poet og forfatter.

Nesbø-link Amerikaneren har også en annen link til Norge. Hun er fan av forfatteren Jo Nesbø og har lest inn boka «Blod på snø» som lydbok. Da hun spilte på Norwegian Wood ble Nesbø hentet opp på scenen for å spille gitar med «punkens førstedame», som hun gjerne blir kalt.

Som forfatter har Smith gjort seg bemerket i en noe annen kategori. I boka «M Train», som kom på norsk tidligere i år, hyller hun sine inspirasjonskilder og leter høyt og lavt etter impulser. Mer kjent er hun for «Just Kids»(2010), en åpenhjertig bok om karrieren og ikke minst vennskapet med den homofile fotografen Robert Mapplethorpe, som døde i 1989. De var to tvillingskjebner, og Mapplethorpe har utvilsomt betydd svært mye for karrieren til Smith.

Forener rock og poesi Patti Smith var på mange måter forut for sin tid. På nesten forunderlig vis maktet hun å forene rock og poesi og gi det et eget uttrykk, og nå tar hun dette til scenen i større grad enn hun har gjort før.

Det blir eneste konsert i Norge denne gang.

Hele Norges coronakart