Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Patti Smith på norsk

Punkdronningas memoarer «Just Kids» blir oversatt.

LEGENDE: Patti Smith ledet an punkrevolusjonen i New York på 70-tallet og holder fortsatt koken både på plate og scene — som her, på Burgtheater i Wien i mai. Også som forfatter gjør hun det bra. Nå blir memoarene oversatt til norsk. Foto: Scanpix.
LEGENDE: Patti Smith ledet an punkrevolusjonen i New York på 70-tallet og holder fortsatt koken både på plate og scene — som her, på Burgtheater i Wien i mai. Også som forfatter gjør hun det bra. Nå blir memoarene oversatt til norsk. Foto: Scanpix. Vis mer

I fjor fikk punkdronninga Patti Smith den amerikanske bokkritikerprisen for for memoarene «Just Kids». Boka springer ut fra et gammelt løfte Patti Smith ga fotografen Robert Mapplethorpe, som døde av Aids i 1989.

- Jeg lovet ham dagen før han døde at jeg skulle fortelle historien vår. Det har tatt sin tid, for i perioder har det vært for trist, i andre perioder har jeg rett og slett vært for opptatt, sier rockelegenden som for tiden er i Oslo.

Nå blir boka der punkdronninga forteller om forholdet til Robert Mapplethorpe og miljøet rundt Chelsea Hotel i slutten av sekstitalet og starten av syttitalet oversatt til norsk.

PÅ NORGESBESØK: I går fikk en smekkfull Wergeland-sal på Litteraturhuset høre punkrockeren og poeten Patti Smith mimre om tenåra, idoliseringen av Arthur Rimbaud og livet med fotografen og sjelevennen Robert Mapplethorpe på Chelsea Hotel i New York på søttitallet. Foto: Litteraturhuset.
PÅ NORGESBESØK: I går fikk en smekkfull Wergeland-sal på Litteraturhuset høre punkrockeren og poeten Patti Smith mimre om tenåra, idoliseringen av Arthur Rimbaud og livet med fotografen og sjelevennen Robert Mapplethorpe på Chelsea Hotel i New York på søttitallet. Foto: Litteraturhuset. Vis mer

I går gjestet Patti Smith Litteraturhuset, der kunne de fremmøtte høre punkrockeren og poeten mimre om tenåra, idoliseringen av Arthur Rimbaud og livet med fotografen og sjelevennen. Hun kom rett fra hasjkafé i Amsterdam og klagde på vondt i halsen - i kveld står hun på scenen på Norwegian Wood.

Det er det norske forlaget Samlaget som har kjøpt rettene til Patti Smiths bok «Just kids». Boka kommer ut neste vår og Brit Bildøen skal oversette boka.