«Paul Blart 2» får kritikerne til å overgå hverandre i slakt

- Vurderte å heller skrive testamente.

(Dagbladet): Den første filmen om kjøpesentervakt Paul Blart, med komiker Kevin James i hovedrollen, ble ingen favoritt blant filmkritikere i 2009. Den gjorde det likevel godt på kino, og tjente inn fem ganger budsjettet på 26 millioner dollar.

Så bra gikk det at filmen nå har fått en oppfølger, som mildt sagt har fått en røff mottakelse hos amerikanske og britiske anmeldere etter åpningshelga.

- Verre enn WikiLeaks Den ferske filmen støtter seg øyensynlig på fysisk komikk, all den tid Kevin James faller og slår seg fem ganger bare i den korte traileren du kan se øverst i saken.

Humoren har på ingen måte gått hjem hos kritikerne, og i skrivende stund står «Paul Blart: Mall Cop 2» oppført med null prosent hos filmnettstedet Rotten Tomatoes. Det betyr at ingen kritikere har gitt filmen en positiv anmeldelse.

Her er noen av de krasseste godbitene anmelderne har kostet på seg i omtalen av komedien der Paul Blart besøker Las Vegas og må avverge et stort ran:

- Ingenting WikiLeaks kan avsløre, er mer ødeleggende for Sonys omdømme enn «Paul Blart: Mall Cop 2», skriver Justin Chang for Variety.

- Filmen holder samme tempo som en isbre, og oppnår til tider et nærmest zen-aktig nivå av anti-komedie, skriver Tom Huddleston for TimeOut London.

- Filmverdenens svar på å sette tennene i en gammel, brun banan, skriver Joe Neumaier i sin anmeldelse for New York Daily News, der han gir filmen null av fem stjerner.

- På et tidspunkt vurderte jeg å heller skrive testamente, fordi denne filmen fikk meg til å vurdere å forlate denne verdenen, skriver Blake Goble for magasinet Consequence of Sound.

- Bedre enn andre Oppfølgeren har likevel allerede tjent inn budsjettet på 30 millioner dollar etter åpningshelga, og på filmnettstedet IMDB, der alle brukere kan rangere filmer, har den for øyeblikket rangeringen 4,0 av 10, langt fra noen historisk bunnotering. Og mens få kritikere lar seg imponere, oppgir 54 prosent av Rotten Tomatoes' brukere at de likte filmen.

Noen kritikere finner da også noen positive sider å trekke fram, selv om det også kanskje gjøres på en ikke helt respektfull måte:

- Filmen er bedre enn noen av Kevin James' eldre filmer, selv om det blir som å si at ett syfilisutbrudd var bedre enn et annet, skriver Matt Neal for The Standard.

- Dette er langt fra den verste filmen du noen gang kommer til å se, men når du forlater kinosalen kommer du til å spørre deg selv hvorfor du, skuespillerne eller alle de andre i salen overhodet brydde seg med å møte opp, skriver Kevin Sullivan for Entertainment Weekly.

«Paul Blart: Mall Cop 2» har ifølge Filmweb ikke planlagt norgespremiere før 29. mai.