- Paul McCartney er virkelig død

Får aldri fred fra konspirasjonsteorien. Nå kommer ny «dokumentar».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Ifølge en ikke akkurat troverdig myte døde Paul McCartney i en bilulykke i 1966, og ble erstattet av en dobbeltgjenger.

Stuntet ble gjort for at ikke The Beatles skulle tape penger, sier myten som rett og slett kalles «Paul is Dead».

Nå gjenopplives igjen den gamle vandrehistorien. Neste måned slippes nemlig «dokumentaren» «Paul Really Is Dead» på DVD i USA, skriver Politiken.

- Krav fra etterretningen Historien tar utgangspunkt i en fortelling om en pakke sendt fra London i 2005, som inneholder to kassettbånd.

De skal ha blitt avlevert på filmselskapets adresse i Hollywood, med ordene «The Last Testament of George Harrison», datert 30. desember 1999, skriver Politiken.

Harrison døde i november 2001. På båndene skal Harrison forklare bakgrunnen i forbindelse med MCCartneys «død» i 1966.

MI5-hjelp På filmens egen nettside hevdes det at McCartney døde i en bilulykke i 1966, og ble erstattet av en dobbeltgjenger.

«Britisk etterretning, MI5, hadde tvunget The Beatles til å dekke over McCartneys død for å forhindre masseselvmord blant Beatles-fans. Likevel forsøkte de gjenværende Beatles-medlemmene å gi fanskaren sin hint på albumcovere og i sanger,» skriver de videre.

Tulle-dokumentar Filmen, som har blitt anmeldt under kategorien «tulledokumentar», er både påståelig og konspiratorisk, for ikke på snakke om morbid og respektløs.

Men dette hindrer ikke regissør Joel Gilbert i å hente inn strålende kritikker.

På sidene til Houston Press blir filmen beskrevet som en «fengslende og godt laget tulledokumentar». Anmelderen innrømmer at med alle indisiene presentert, så kan man nesten la seg overtale.

Når det norske publikummet skal kunne finne ut på egenhånd hvor overbevisende denne konspirasjonsfilmen egentlig er, vites ikke. Men allerede nå ligger filmen ute på Amazon hvor man kan forhåndsbestille en DVD-kopi.

<strong>LEVER:</strong> Paul McCartney er ikke død, slik som «tulledokumentaren» hevder. Her sammen med president Barack Obama i tidligere i sommer. Foto: Scanpix.
LEVER: Paul McCartney er ikke død, slik som «tulledokumentaren» hevder. Her sammen med president Barack Obama i tidligere i sommer. Foto: Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer