Paul McCartney gift i irsk slottskirke

Eks-Beatle Paul McCartney og eks-modell Heather Mills giftet seg tirsdag ettermiddag i det de har sagt skulle være en privat familiebegivenhet.

300 gjester var invitert til «familiebegivenheten», men mediene ble holdt på lang avstand. Dermed kunne journalistene bare berette om vielsen ut fra hva man kjente til på forhånd, og hvilke tidspunkter som gjaldt.

Vielsen i den 300 år gamle slottskirken St. Salvator startet klokka 17 norsk tid, og kirkeklokkene varslet at seremonien var over litt senere. Seremonien fulgte den irske protestantiske kirkens ritual.

Bandet som har turnert med Paul McCartney i USA skulle spille til dans på festen senere. Etter ryktene skulle den 59 år gamle rocklegenden og hans 34 år gamle kone gå ut i en båt på innsjøen ved slottet Leslie, der bryllupet ble feiret, for å bivåne et stort fyrverkeri senere på kvelden.

Privat stjernekonsert?

Blant berømtheter som dukket opp til den gedigne hagefesten var trommeslageren i Beatles, Ringo Starr, som landet på flyplassen i Belfast ikledd en krøllete hvit skjorte og jeans, og ble kjørt til slottet like over grensen for Nord-Irland i fylket Monaghan.

Andre gjester var Chrissie Hynde fra rockgruppen Pretenders, 1960-tallsikonet Twiggy og tidligere Beatles-manager Sir George Martin. Sir Elton John ryktes å være på vei, mens Pink Floyd-gitaristen David Gilmour ankom mandag kveld. Eric Clapton og USAs tidligere president Bill Clinton skulle også være invitert.

Kanskje kommer McCartney selv til å entre scenen for å opptre for sine gjester i løpet av kvelden, sa talsmann Geoff Baker.

- Man vet aldri. Du vet, vi har Macca, Ringo og gjester som Dave Gilmour - hvem vet hva som kan skje, sa han til nyhetsbyrået Reuters.

Vegetar og Champagne

Tross den stjernespekkede gjestelisten har Paul McCartney understreket at bryllupet først og fremst er en «privat familiebegivenhet» - riktignok i en litt spesiell familie.

Det søvnige småstedet Glaslough har aldri opplevd maken. Det irske landslagets seier over Saudi-Arabia i fotball-VM tirsdag skrudde bare stemningen enda et par hakk opp.

- Det er hektisk - bra for businessen, sier Brendan McKenna, innehaver av et rullende gatekjøkken. Hamburgeroppfinnelsen hans «Big Macca» - Macca er McCartneys oppnavn - så ut til å gi god fortjeneste til en pris av 3 euro stykket (22 kroner).

Helt sikkert er det at ingen «Big Macca» sto på bryllupsmenyen til vegetarianeren Paul McCartney. Gjestene ble traktert med indiske vegetarretter og ubegrensede mengder champagne.

(NTB)

KOLLEGA:Chrissi Hynde fra Pretenders på vei til slottet.
KOLLEGA:Ringo Starr på vei til bryllupet.