Paul og barna samlet i sorg

LONDON (Dagbladet): Sir Paul McCartney og de fire barna er nå samlet i sorg på familiens landsted i Sussex i England. - Hun var en vindunderlig flott, kjærlig og snill kvinne. Vi kan aldri komme over dette, men vi vil komme gjennom sorgen, har Paul McCartney sagt til en nær venn.

Sir Paul og Linda var svært nært knyttet til hverandre. De har bare vært fra hverandre noen få dager siden de giftet seg for 27 år siden. Linda kjempet tappert mot kreften, men måtte gi tapt sist fredag.

Paul og de fire barna satt ved sengekanten da Linda døde. Paul holdt henne i hånden, og en talsmann for familien opplyser at hun ikke hadde store smerter like før hun døde.

Linda McCartney fant en livsoppgave i kampen for dyrenes rettigheter, og en av de første som fikk telefon fra Paul etter Lindas død, var Lindas gode venninne Carla Lane i dyrebeskyttelsen.

- Paul var selvsagt svært preget av sorg. Han gråt og snakket varmt om Linda. Dette er ikke lett for Paul. Linda var på mange måter hans liv, og han har fortsatt følelsen av at hun ennå er i live, forteller Carla Lane til den britiske avisa Daily Mail.

Linda McCartney reiste til California for en måned siden, og like før hun reiste ringte hun rundt til alle sine nærmeste venner.

- Jeg skjønte at ting ikke gikk bra. Hun takket for vårt nære vennskap, og var preget av situasjonen, sier Carla Lane.

Paul McCartney har gitt uttrykk for at familien er lettet over at Linda slapp unna lidelsene. To dager før hun døde var Linda og Paul på ridetur sammen, og dagen før Linda døde var Paul og alle de fire barna på plass rundt sykesengen.