Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beatles

Paul og Ringo spiller inn «ukjent» Lennon-sang

En av de siste han skrev før han ble drept.

SAMMEN PÅ PLATE: Ringo Starr kommer med ny plate neste måned. Den inneholder en lite kjent John Lennon-låt, som Paul McCartney er med på. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN PÅ PLATE: Ringo Starr kommer med ny plate neste måned. Den inneholder en lite kjent John Lennon-låt, som Paul McCartney er med på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Grow old with me» var en av de siste sangene John Lennon skrev før han ble skutt og drept utenfor sin leilighet på Manhatten i 1980.

Sangen var egentlig tiltenkt albumet «Double Fantasy», John Lennons siste plate før han ble skutt av Mark David Chapman. Men låta ble aldri helt ferdig, og nå er demoversjonen funnet.

Sammen i studio

De to gjenlevende Beatles-medlemmene, Ringo Starr og Paul McCartney, har sammen spilt inn sangen, skriver musikkmagasinet Rolling Stone.

- Jeg bare elsker den, sier Ringo Starr.

John Lennons «Grow Old With Me» kommer på Ringo Starrs neste album, «What’s My Name», som blir lansert i slutten av neste måned.

- Paul sa ja

Starr sier til Rolling Stone at han ble inspirert til å spille inn sangen etter at produsent Jack Douglas spurte om han hadde hørt Lennons «Bermuda Tapes», en samling demoer Lennon spilte inn i 1980. Låta er gitt ut posthumt, på «Milk and Honey» i 1984, og på en Lennon-antologi fire år senere.

- Jeg ønsket at Paul skulle spille på den, og han sa ja, forteller Ringo.

- Paul spiller bass og synger litt sammen med meg. Strykerarrangementet er lånt fra George Harrison’s «Here Comes The Sun». Så på en måte er vi alle fire med på dette, sier Ringo.

- Akkurat det jeg ønsket

Han presiserer at dette ikke er et salgstriks for hans kommende plate. «What’s My Name» blir Ringo Starrs tjuende studioalbum.

- Nei, dette er ikke et pr-stunt. Å spille inn «Grow old with me» var akkurat det jeg ønsket, sier den tidligere Beatles-trommeslageren.

I tillegg til Paul McCartney, er også musikere som Joe Walsh, Benmont Tench, Edgar Winter, Steve Lukather, Richard Page, Warren Ham og Windy Wagner med. Albumet er spilt inn i Ringos hjemmestudio, Rocabella West.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling