Paul Simon dro på konsert

MOLDE (Dagbladet): Paul Simon (60) kom i god tid før kveldens konsert i Molde, og varmet opp med konsert og prat med musikervennene Herbie Hancock, Michael Brecker og Roy Hargrove i går kveld.

Allerede tre minutter over ett i går ettermiddag landet Paul Simons private jetfly på Årø flyplass. Med pressen på behørig avstand og nervøse blomsterpiker i ventende bilkortesje kom Paul Simon tuslende ut i baseballcaps. Han var i godt humør etter konserten i Pori i Finland, og vinket til pressefolkene som var til stede.

- Impressed!

En svart Peugeot tok ham på en tur utenfor sentrumsveiene, og unngikk dermed trafikkaoset som er i Molde under festivalen. Utenfor Hotell Alexandra ble han møtt av fans, representanter fra jazzfestivalen og pressen. Her fikk han også standardspørsmålet:

- Hva synes du om Molde så langt?

Paul Simon smilte bredt og svarte: - Oh, I'm impressed!

Deretter gikk han i en ventende heis, og dro rett på rommet for å hvile ut. Hele seansen varte i 12 sekunder.

Seinere i går ettermiddag reiste flere av hans bandmedlemmer på fisketur. Selv prioriterte han heller å sjekke ut konserten med Hancock/Brecker/Hargrove. Etterpå hilste han på karene backstage.

Best på de beste

I kveld spiller han sin amerikanske versjon av world music, som han selv ofte karakteriserer sin musikk, for 8000 mennesker på Romsdalsmuseet i Molde.

Konserten er for lengst utsolgt, og det er forventet at han vil by på både kjente klassikere som «Bridge Over Troubled Water» og «Graceland» og materiale fra sin siste skive «You're The One».

Da han åpnet sin turné i München 2. juli, kom han tilbake på scenen ikke mindre enn fire ganger, og blir stemningen god på Romsdalsmuseet i kveld, kan det skje igjen. Hvis ikke kan vi miste hits som «Still Crazy After All This Years», «Mrs Robinson» og «The Boxer», som er låtene han får mest ros for fra kritikerne. Ellers har han fått blandet mottakelse på sin europaturné.

Paul Simon skal etter planen reise fra Molde umiddelbart etter konserten, men hvis ikke været er bra, kan avreisen drøyes. Simon liker nemlig svært dårlig å fly i dårlig vær. Men det går fint med noen dager til i Molde: Han skal ikke spille før lørdag i Randers i Danmark.

PÅ PLASS: Den 60 år gamle Paul Simon kom opplagt og avslappet til Molde tidlig i går ettermiddag. I kveld venter et fullsatt Romsdalsmuseum på ham. Konsertene i Europa har så langt fått en blandet mottakelse. Han rises for langtekkelige partier med world music, men roses for at han fortsatt framfører sine hits overbevisende.