Paul Simon samlet 10 000

-Ten thousand people, maybe more, sang Paul Simon i «Sound of Silence». Så mange var det også som hørte musikklegendens hitparade på Romsdalsmuseets i kveld.

At atriet på Romsdalsmuseet er noe kupert, slik at ikke alle så like mye, tok publikum med stor ro. Et glimt av den lille, store stjernen var nok. Resten kunne nytes i rolige omgivelser med en øl, litt tilbaketrukket. Tross alt er det ordene, tonene og stemningen som er viktig, og Simons utrolige evne til å la tekstene og melodiene smelte sammen til en nytelse.

Gamle låter

Slik var det i Molde da byen vokste inn i Graceland. For det var de gamle låtene fra Paul Simons epoke som en halvpart av Simon & Garfunkel, en gang rockens mest populære duo, som hele tiden slo best an. Til sammen fem låter fra «Graceland» (1986), og det tok skikkelig av da han hentet fram «You Can Call Me Al».

Men her kom også kjente titler som «Bridge over Troubled Water» (åpningslåten), «Sound of Silence» og «Mrs. Robinson», og 60-tallslåter som «I am a Rock» og «Homeward Bound», som publikum satte stor pris på. Og Simon har et svært blandet publikum, fra dem som hadde ham som sitt store idol i Simon & Garfunkel-tida på 60- og 70-tallet, og et yngre publikum som han har erobret som soloartist senere.

Publikumsrekord

Paul Simon er ingen improvisasjonens mester. Tvert imot gikk alt nesten programmert unna, etter samme lest som i hans tidligere Europa-program. Han startet konserten på minuttet klokken 18, og holdt det gående til han var ferdig etter om lag 25 låter.

Simon kom til Molde fra Finland. Molde var hans eneste stoppested i Norge, og det er ti år siden sist han besøkte landet. Han ble her i et drøyt døgn, og det ble litt tomt etter ham - i alle fall på Romsdalsmuseet. Der satte han ny publikumsrekord. Den gamle hadde et av hans gamle idoler som for noen år siden sto på nøyaktig den samme scenen: Bob Dylan.

PUBLIKUMSREKORD:</B> Over 9000 kom for å høre megastjernen Paul Simon på Romsdalsmuseet i kveld.