Paula Yates døde alene

LONDON (Dagbladet): Paula Yates, tv-stjerne og ekskona til Sir Bob Geldof, ble i går morges funnet død på sitt soverom i Vest-London. Dødsårsaken er foreløpig ukjent. For tre år siden ble kjæresten Michael Hutchence funnet hengt på et hotellrom i Sydney.

Paula Yates' ville liv

Yates hadde ifølge politiet oppholdt seg alene i leiligheten, to kvartaler unna Portobello Road i Vest-London, hele natta.

Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. Resultatet av obduksjonsrapporten vil bli offentliggjort i morgen.

Da Dagbladet var utenfor leiligheten i Notting Hill-området i går, var en enslig blomsterbukett plassert ved inngangsdøra til Paula Yates med påskriften: «Til min venn, Paula. Gud velsigne deg. Jeg vil savne deg svært mye. Kjærlig hilsen Tracy.»

Naboer stoppet og kikket i stillhet opp mot de gule gardinene som var dratt for inne i leiligheten. Politiet hadde sperret av området rundt.

Venninne varslet

- Klokka 10.15 i dag morges ringte en venninne av Paula Yates til politiet og varslet at Yates så ut til å være død. Politiet kom til åstedet, og en time seinere ble hun erklært død, fortalte politiinspektør Mike Christensen til Dagbladet i går.

- Paula Yates ble funnet alene på soverommet, og det var ingen tegn til vold. Det er heller ikke noe som tyder på at en annen person har vært involvert i dødsfallet. Dødsårsaken er foreløpig ukjent, sa politietterforsker Christensen videre.

Yates' fire døtre var i går kveld alle sammen med Live Aid-general Geldof. De tre eldste, Fifi Trixibell (17), Peaches Honeyblossom (10) og Pixie (7) hadde ifølge politiet vært sammen med faren, Sir Bob Geldof, da mora døde. Det er foreløpig usikkert hvor yngstejenta Heavenly Hiraani Tiger Lily (4), som Yates fikk sammen med rockestjerna Michael Hutchence, befant seg.

I boka om sitt liv, som kom ut i 1995, betegnet Paula Yates selv barndommen som vanskelig, og hun følte seg uønsket. Det var seinere et sjokk for henne å oppdage at den mannen hun vokste opp med å tro var faren, viste seg å ikke være hennes kjødelige opphav.

I 1998 kom det fram at tv-kjendisen Hughie Green var Paulas virkelige far.

Geldof-bønn

- Dette er et fryktelig sjokk for oss alle sammen, uttalte Paulas mor, Heller Thornton-Bosment fra sitt hjem i Sør-Frankrike i går, knust over nyheten om sin datters brå død.

Sir Bob Geldof appellerte innstendig til pressen om å la barna få være i fred etter å ha mistet sin mor.

- Det krever ikke mye fantasi å forstå den smerten familien føler nå. Vær vennlige, ikke gjør det verre. La barna få være i fred med sitt tap, og la Paula beholde sin verdighet, het det i en pressemelding fra Geldof.

Helt fra hun var tenåring var Paula Yates en del av britenes rockekultur. Henne første store kjærlighet var frontmannen i bandet Boomtown Rats, Bob Geldof. De to giftet seg og fikk tre døtre sammen. De ble skilt etter at Yates innledet et forhold til INXS-vokalisten Michael Hutchence.

En stund florerte det pikante historier om trekantdramaet mellom Yates, Geldof og Hutchence i britiske tabloidavisene.

Yates og Hutchence fikk en datter, Tiger Lily. Hun var bare ett år da faren i 1997 døde på et hotellrom i Sydney.

Paula Yates slet med store depresjoner etter kjærestens brutale død. Hun var flere ganger inne til behandling, seinest på den anerkjente Priory-klinikken sørvest for London.

En ulykke

Australske politietterforskere slo fast at musikkstjernen begikk selvmord, men Yates aksepterte aldri den forklaringen. Hun insisterte på at det hele var en ulykke, som følge av Hutchences ville sexliv.

- Første gang Michael og jeg gikk til sengs med hverandre gjorde vi minst seks handlinger overfor hverandre som må være ulovlig, uttalte Paula etter hans død. Hun la ikke skjul på overfor pressen at den delen av deres liv var både brutalt og eksperimentell.

Forholdet til Geldof endte også med ondt blod. Under en rettssak i 1998 var det han som ble tilkjent foreldreretten til deres tre barn. Seinere samme år forsøkte Paula å begå selvmord ved å henge seg på samme måte som INXS-kjæresten. Hun ble reddet av en venn.

- Hun er nå sammen med den mannen hun elsket, Michael Hutchence, sa Paula Yates' tidligere advokat, Mark Stephens til Sky News i går kveld.

MOR TIL FIRE: I 1998 forsøkte Paula Yates å begå selvmord ved å prøve å henge seg som kjæresten Michael Hutchence. Politiet var i går usikker på dødsårsaken. Hun etterlater seg fire barn. Her sammen med datteren Heavenly Tiger Lily (4) som hun fikk sammen med Michael Hutchence.