Paulo Coelhos bøker bannlyst i Iran

Vil at brasilianske myndigheter skal gripe inn.

BOKBANNLYST Paulo Coelhos bøker ble i helgen bestemt bannlyst i Iran. Nå vil suksessforfatteren legge ut bøkene sine ut gratis på internett på farsi.
BOKBANNLYST Paulo Coelhos bøker ble i helgen bestemt bannlyst i Iran. Nå vil suksessforfatteren legge ut bøkene sine ut gratis på internett på farsi.Vis mer

(Dagbladet): Den brasilianske suksessforfatteren Paulo Coelho raser mot iranske myndigheter at han i helga fikk vite at bøkene hans er bannlyst i landet.

Han fikk beskjeden fra sin forlegger i Iran, Arash Hejazi, søndag kveld.

- Jeg håper at dette er en misforståelse som blir løst i løpet av uka, og jeg regner med at brasilianske myndigheter vil støtte meg, mine bøker og de verdiene vi setter si høyt, skriver han på bloggen sin.

Hejazi var i 2009 med i demonstrasjonen der 27 år gamle Neda Agha-Soltan mistet livet. Agha-Soltan ble gjennom sin død hyllet som martyr og ble således et ikon og et symbol som samlet opposisjonen i Iran under presidentvalget.

Coelho støttet forleggeren sin åpent på Twitter etter denne demonstrasjonen og tror at nettopp denne støtten er grunnen til den iranske bokbannlysningen.

Nå sier suksessforfatteren, hvis bok «Alkymisten» har solgt 300 millioner eksemplarer i 150 land, at han vil legge farsi-oversatte versjoner av bøkene sine gratis ut på internett.