Pauseknappen skal berge norske festivaler

Regjeringa vil legge ned knutepunktordninga, men farer for fort fram ifølge Ap.

ENDRINGER: Øyafestivalen i Oslo er blant dem som vil merke omlegginga.


Torsdag


Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENDRINGER: Øyafestivalen i Oslo er blant dem som vil merke omlegginga. Torsdag Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag raslet profilerte forfattere med pennen over regjeringas forslag om å legge ned knutepunktordninga for landets viktigste festivaler.

Vigdis Hjorth, Per Petterson, Helene Uri og Anne B. Ragde ber alle regjeringa snu, og får støtte fra Anette Trettebergstuen (Ap).

Hun vil trykke på pauseknappen umiddelbart. - Men det registrerer jeg at regjeringspartiene ikke er interessert i, de velger heller å kjøre på og gjøre dette fort og gæli?. Det er lite prinsipielt og skaper stor usikkerhet for alle festivalene, hevder Trettebergstuen.

16 av landets største festivaler har hatt krav på statlig tilskudd i kraft av sin knutepunktstatus. Denne ordninga vil Thorhild Widvey nå avvikle og gi hele pengepungen til Norsk kulturråd.

- Uklokt - Jeg mener det er uklokt av regjeringa at knutepunktordningen foreslås avviklet gjennom et statsbudsjettforslag, uten at Stortinget har fått mulighet til å drøfte alternative måter å ivareta den rollen knutepunktordningen var ment å ha, sier hun.

En rekke festivaler har ytret sin misnøye med forslaget, sist i rekka er Norsk litteraturfestival.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer