Pavarotti-bråket fortsetter

Arrangør av den mislykkede konserten med Pavarotti i sommer, Jan Jensen, er forberedt på å møte de mange som vil ha refundert billettene sine i retten.

- Den eneste som vil tjene på møtet i rettssalen er advokaten, sier Jan Jensen, som ikke har planer om å arrangere ny Pavarotti-konsert.

- Hvis Luciano Pavarotti ikke hadde møtt opp, så hadde jeg tatt ansvaret, og publikum ville ha fått billettutgiftene sine tilbake, sier Jensen,

Han frykter ikke søksmålet etter konserten i Vigelandsparken den 26. juni. I løpet av kommende uke vil advokat Magne Synnevåg innhente formell prosessfullmakt fra de godt over 250 enkeltpersonene og firmaene som krever å få pengene tilbake.

Fått mange henvendelser

- Målsetningen er å få til et opplegg der hver enkelt ikke risikerer mer enn billettutgiftene, sier advokat Synnevåg, som hevder at han har fått stadig nye henvendelser i sommer.

Blant advokatens oppdragsgivere står en bedrift som kjøpte 130 billetter til 1595 kroner.

- Saken er i høyeste grad relevant, sier Synnevåg, som på vegne av sine klienter krever full refundering av billettutgiftene.

Arrangør Jan Jensen, som først nå er tilbake fra turné med Verdenskoret i Kina og ferie, oppfordrer de som vil gå inn i et søksmål mot ham til å tenke seg nøye om.

- Amatørmessig og feigt

- De to som står i spissen for dette, snekker Arild Beckmann og advokat Magne Synnevåg, har overhodet ikke peiling på rutine og kotyme i slike saker. Det er dumt å satse penger på karer som er amatører på området, sier Jensen.

- Arild Beckmann lurer med seg flere andre til å ta utgiftene en slik sak vil føre med seg. Det er feigt, synes Jensen.

Han understreker samtidig at han er den som er mest lei seg for Pavarottis dårlige stemme.

- Dette kunne blitt en historisk konsert. Konserten ble dessverre ikke det. At en artist mister stemmen, kan verken jeg eller noen andre arrangører gjøre noe med, framholder Jensen.

Ingen ny konsert

- Vil Pavarotti komme tilbake og opptre gratis for de mange som var til stede i Vigelandsparken, men som ikke fikk oppleve ham i storslag?

- Det er ikke diskutert, sier Jensen.

- Vil du arrangere en ny konsert med ham overhodet ?

- Ingen planer foreligger nå.

- Hvorfor gikk Rudas Organisation, Pavarottis mangeårige konsertarrangør, ut og sa at det blir en ny konsert i løpet av juli/august?

- Det kan jeg ikke svare på. Jeg var i Kina da de kom med utspillet, og det var overhodet ikke klarert med meg.

- Er de uprofesjonelle?

- Nei, absolutt ikke. Jeg tar til etterretning det som har skjedd. Er det noe som skal skje i Skandinavia med Pavarotti i den nærmeste tida, vil det gå gjennom meg. Det er sikkert.