Pavarotti-offer får advokathjelp

Pavarotti-skandalen er ikke over: Nærmere 16 000 kroner punget snekker Arild Beckman (35) ut for se og høre Luciano Pavarotti sammen med kundene sine. Advokat Magne Synnevåg vil hjelpe den sinte snekkeren med å få igjen pengene sine.

- Enten må Pavarotti komme tilbake til Norge, eller så vil jeg ha igjen pengene, sier Beckman.

Snekkeren har eget firma og ville gi kundene sine et godt sommerminne. Han kjøpte ti billetter til 1559 kroner stykket, og gledet seg som en liten unge til å se mesteren i aksjon.

Etter konserten er Oslo-mannen bare forbannet. Faktisk så sinna at han er villig til å satse skyhøye advokathonorar for å få pengene tilbake.

Vil sende klage

- Det måtte være opplagt for arrangørene allerede før start at Pavarotti ikke kunne synge. Er det jeg som skal ta ansvar for dette, eller er det arrangør Jan Jensen? spør Beckman.

Advokat Magne Synnevåg mener det er verdt å prøve saken. Han vil nå sende inn en klage på vegne av sin klient til forliksrådet i Sandefjord kommune, der arrangør World Festival Choir holder til. Jan Jensen er både daglig leder og styreformann i byrået.

Forliksrådet

- Vi vil ha Jan Jensen til å forklare seg for forliksrådet. Jeg mener programmet for konserten må anses som en bindende kontrakt. Her står det at Pavarotti skal synge et visst antall nummer. Det gjorde han ikke, slår Synnevåg fast.

Advokaten får uventet støtte fra Billettcentralen AS, som vil refundere billettpengene til dem som har kjøpt billett gjennom selskapet. De har etter eget utsagn solgt noen hundre av de 15000 billettene til Pavarotti-konserten.

Ingen refusjon

Men Billettservice AS, som formidlet de fleste av billettene, refunderer ikke penger med mindre arrangøren sier at det skal gjøres. Den beskjeden kommer ikke fra World Festival Choir:

- Stemmen sprakk, men Pavarotti gjorde sitt beste, og det er ikke aktuelt å refundere billettene, sier Unn Nervik for verdenskoret til NTB.

Billettservice AS fikk i går rundt 30 henvendelser fra skuffede Pavarotti-fans som ville ha pengene tilbake.

SINT: Arild Beckman raser mot arrangør Jan Jensen etter en fiaskokveld til 16 000 kroner.