Pavarotti ’unplugged’

Utsøkt håndplukk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Luciano Pavarotti: «The Studio Albums» Terning4 Pavarotti Forever. Decca Favnen full

CD: Noen ganger får vi være glade for plateselskapenes blikk for at tiden er inne til å skumme fløten av markedet. Pavarottis død tidligere i år er én slik anledning, til å høste av Pavarottis iherdige innsats i platestudioene opp gjennom åra. Flottest av alt er gjenutsendelsen av mange av de eldre opptakene, fra den gang han så desidert var på topp, altså 1970 og 80-tallet.

Decca har sendt ut en hel serie under overskriften «The Studio Albums», som får med seg det meste av det beste. De har alle tyngdepunkt i den tidlige karrieren, og minner selv store Pavarotti-fans om hvor god han faktisk var.

Selv har jeg hørt meg gjennom flere av utgivelsene.

Og skulle jeg velge meg én av dem, må det bli «The World’s Favourite Tenor Arias», utelukkende viet opptak fra 70-tallet.

Her finner du enkeltnumre som «Vesti la giubba» fra Pagliacci, «Che gelida manina» fra La Bohème, «Celeste Aida», «Nessun Dorma» fra Turandot og «E lucevan le stelle» fra Tosca. Og mange flere, avlevert med en stemme som knapt har hatt sin make, i innspillinger ledet av Pavarottis største dirigenter, blant andre Richard Bonynge og Herbert von Karajan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer