DEBATT

Paven bestemmer ikke her

Det virker som Den katolske kirken mangler evnen til å skille mellom norsk og katolsk lov.

BER OM HJELP FRA ROMA:  I en engenprodusert video ber den katolske biskopen i Oslo Roma om hjelp til å bli en bedre bedriftsleder. Foto: NTB scanpix
BER OM HJELP FRA ROMA: I en engenprodusert video ber den katolske biskopen i Oslo Roma om hjelp til å bli en bedre bedriftsleder. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den katolske biskopen i Oslo, som er siktet for bedrageri på grunn av innmelding av intetanende personer i den katolske kirken, erkjenner i en egenprodusert video at han trenger hjelp til å bli en bedre bedriftsleder. Han ber Roma om hjelp til dette. Jeg skulle ønske at han søkte norsk ekspertise. Det virker nemlig som Den katolske kirken mangler evnen til å skille mellom norsk og katolsk lov.

Jeg skjønner at medlemssaken er krevende for Oslo katolske bispedømme. Den er også alvorlig og prinsipiell for oss som legger til grunn at norsk lov garanterer religionsfrihet og krever aktiv innmelding i tros- og livssynssamfunn. Jeg har full respekt for at mange søker seg til den katolske kirken i Norge på grunn av deres ritualer og det fellesskapet det kan oppleves når man møter mange fra sitt eget land i forbindelse med kirkelige arrangementer. Samtidig krever jeg respekt for å velge bort den katolske kirken når jeg ikke identifiserer meg med dens syn på blant annet likestilling, familiepolitikk, homofili eller barneoppdragelse. Jeg forventer selvsagt også å kunne gi barna mine frihet til å velge selv, og at katolikkene ikke melder dem inn når de ikke er døpt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.