Paven blir superhelt

«El Incredible HomoPater» trenes opp av Supermann og Lynvingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pave Johannes Paul II gjenoppstår som superhelt i tegneserien «El Increibile HomoPater» (Den utrolige pavemannen). Den første delen av tegneserien er nå i ferd med å utgis i Colombia, skriver Reuters.

Her treffer vi paven i en tettsittende rød drakt laget av «hellig lycra» med detaljer som brystskjold mot synder og anti-djevelske mansjetter. Utenpå trikoten har han grønne kyskhetsbukser og et belte utstyrt med blant annet vievann og altervin.

Lærer av Supermann

Også i tegneserien dør paven. Men han gjenoppstår med superkrefter ut over ufeilbarligheten som han etter katolsk lære hadde på jorden.

Serieskaperen, colombianske Rodolfo Leon Valencia, lar paven møte de legendariske superheltene Lynvingen (Batman) og Supermann. De lærer ham hvordan han skal bruke sine nyervervede krefter i kampen mot Satan.

Rodolfo Leon kaller seg en ikke-praktiserende katolikk. Han forteller at han beundret Johannes Paul II, og at han ble lei seg da paven døde på lørdag.

- Paven var en virkelig superhelt av kjøtt og blod, sier Rodolfo Leon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer