Paven fordømmer dataspill

... og tegnefilmer med vold og sex.

(Dagbladet.no): Den 24. januar er festen for journalistenes skytshelgen, den hellige Frans av Sales, og i den forbindelse kommer paven tradisjonelt med et budskap til det katolske folk.

Da Pave Benedict XVI igår holdt sin tale, var hovedtemaet «Barn og medier: En utfordring for utdannelsen».

- Det påstås at den formative påvirkningen fra media er like sterk som den fra skolen, fra kirken - og kanskje til og med fra hjemmet. Virkeligheten er for mange det mediene viderformidler som virkelig, sa paven i sin tale.

- Enhver trend der det lages programmer og produkter - inkludert animerte filmer og dataspill - der vold glorifiseres og antisosial oppførsel eller trivialisering av den menneskelige seksualitet portretteres i underholdningens navn, er en perversjon. Enda mer usmakelig blir det når disse programmene rettes mot barn og ungdom, sa paven i sin tale.

Han fulgte deretter opp:

- Hvordan kan man forklare denne «underholdningen» for de utallige uskyldige unge mennekser som faktisk blir utsatt for vold, utnyttet og misbrukt?

- Jeg ber ledere i medieindustrien om å veilede og oppfordre produsenter til å ivareta det felles gode, til å opprettholde sannheten, beskytte individets stolthet og promotere respekten for familiens behov, fortsatte paven.

Som et godt alternativ til de usømmelige underholdningsformene, foreslår paven heller at barna introduseres for «klassisk barnelitteratur, kunst og oppløftende musikk».

KRITISK TIL SPILL: Pave Benedict XVI er kritisk til dataspill, tegnefilmer og andre medieformer som inneholder vold og sex. Foto: SCANPIX
KRITISK TIL SPILL: Pave Benedict XVI er kritisk til dataspill, tegnefilmer og andre medieformer som inneholder vold og sex. Foto: SCANPIX Vis mer

• Du kan selv lese hele talen her.