Paven gir ut diktbok

I dag kommer pave Johannes Paul med diktbok om skapelsen, himmelen og sin egen død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pave Johannes Paul II går nye veier. På sine gamle dager har han bestemt seg for å gi ut diktsamling. Som Karol Wojtyla, som var prest, biskop og til slutt kardinal i Krakow, publiserte paven dikt både dikt og skuespill.

Han har innrømmet at det var svært sårt at han som pave måtte legge diktningen til side. Men nå, i en alder av 82, mener han at dikterkallet og pavekallet lar seg kombinere.

Kan bli bestselger

I dag legges resultatet ut i bokhandler i Italia, i Vatikanet og i Johannes Pauls hjemland Polen: En diktsamling med det tunge navnet «Roman Tryptich». «Roman Tryptich» er navnet på en italiensk opera fra 1920-tallet. Boka er allerede trykket i 300 000 eksemplarer bare i Polen, og 240 000 bøker er allerede bortbestilt. Med boka følger en cd der det lange diktet blir lest høyt.

Boka er mer eller mindre en sammenhengende meditasjon over livet, naturen og evigheten. Paven leter etter kilden til fjellbekken og beskriver at man må gå mot strømmen for å komme til stedet der bekken begynner.

Et sted annet beskriver han hvordan han tenker på skapelsen når han sitter i Det sixtinske kapell og ser på Michelangelos malerier. Han tenker på hvordan Vatikanets fremste menn har vært samlet for å finne en ny pave og at de igjen skal samle seg etter hans egen død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer