BARNEBOK: Pave Benedict XVI har lansert barnebok, og følger dermed i fotsporene til blant andre Madonna, Britney Spears og Kylie Minogue. AFP PHOTO/ FILIPPO MONTEFORTE
BARNEBOK: Pave Benedict XVI har lansert barnebok, og følger dermed i fotsporene til blant andre Madonna, Britney Spears og Kylie Minogue. AFP PHOTO/ FILIPPO MONTEFORTEVis mer

Paven gjør som Madonna

Gir ut religiøs barnebok.

||| (Dagbladet): Madonna, Kylie Minogue, Paul McCartney og Britney Spears har alle gjort det. Og i Norge er Prinsesse Märtha Louise, Dorthe Skappel, Tore Strømøy og Kjell Magne Bondevik blant de mange kjendisene som har gitt ut barnebok.

Det bør kanskje ikke overraske noen at paven også prøver seg?

Fra prekener
«Gli amici di Gesù», eller «Jesu venner» på norsk, er tittelen på boka til pave Benedict XVI. Den kom nylig ut på det italienske forlaget Piccola Casa Editrice. Det melder blant andre avisa The Guardian.

Boka inneholder passasjer fra pavens onsdagsprekener, og handler om Jesus møtte sine disipler.

BARNEBOKFORFATTER: Madonna har gitt ut fem barnebøker, med inspirasjon fra hennes religion Kabbalah. Her presenterer hun den siste boka for barn i New York. Foto: SCANPIX / REUTERS/Mike Segar
BARNEBOKFORFATTER: Madonna har gitt ut fem barnebøker, med inspirasjon fra hennes religion Kabbalah. Her presenterer hun den siste boka for barn i New York. Foto: SCANPIX / REUTERS/Mike Segar Vis mer

- Paven tar oss i hånda og følger oss mens vi oppdager hvem Jesu første følgesvenner var, hvordan de møtte Ham, og ble så overveldet av ham at de aldri forlot ham, skriver den spanske presten Julian Carron i forordet.

Kommer på engelsk
Ifølge den israelske avisa Jerusalem Post var det forlaget som ba paven om å utgi barnebok, fordi de oppdaget at mange av referansene hans til apostlene under prekenene, også var rettet mot barn.

Boka finnes foreløpig bare på italiensk, men det skal være planer om engelske og spanske oversettelser i løpet av neste år.

Så gjenstår det å se om pavens religiøse barnebok blir en like stor salgssuksess som Madonnas kabbalah-inspirerte barnebøker. Den første av hennes bøker, «De engelske rosene», ble utgitt i over 100 land og på over 30 språk.