Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sann skrekkhistorie blir til tv

Payton (12) ble knivstukket 19 ganger av to venninner - nå blir den grufulle historien HBO-serie

Overlevde overfallet på mirakuløst vis.

SKREKKDOKUMENTAR: Internettkulturen rundt skrekkfiguren Slenderman kulminerte i at 12 år gamle Payton Leutner ble knivstukket 19 ganger av to venner. Nå forteller HBO historien i en ny dokumentar. Video: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 31. mai 2014 ble den da 12 år gamle Payton Leutner fra delstaten Wisconsin, USA, lurt inn i et skogholt. Der ble hun knivstukket av to venninner 19 ganger.

Jentene hadde i forkant av hendelsen fulgt med på, og lest om nettfenomenet «Slenderman» som herjet USA på den tida. En vandrehistorie om en ansiktsløs og livsfarlig mannsskikkelse, beskrevet som en «ghoul».

I populærkulturen er ghouls å finne i fantasyuniverset, ofte beskrevet som levende døde. I gammel arabisk folketro er en «ghoul» en demon som plyndrer gravplasser og spiser lik, ifølge Wikipedia.

Beskjed om å drepe

De tre jentene hadde overnattet sammen, og to av dem fikk det for seg at «Slenderman» «tok kontakt» og ba dem om å drepe Payton.

I realiteten er «Slenderman» noe så enkelt som et resultat av et bidrag til en designkonkurranse, men figuren fikk etterhvert kultstatus på nettet.

Selv med store skader klarte Payton heldigvis å slepe seg til en nærliggende bilvei. Der ble hun funnet av en syklist, og overlevde mirakuløst knivstikkene.

De to venninnene har siden vært i det amerikanske rettsystemet.

Blir til tv

Nå blir den grusomme historien til en dokumentarserie, kalt «Beware of the Slenderman», skriver Deadline.com.

Skaperne Irene Taylor Brodsky og Sophie Harris har ønsket å finne ut hvordan de mørke sidene av internetkulturen kan påvirke barn, og hvilke mekanismer som lå bak drapsforsøket på Payton.

«Beware of the Slenderman» får premiere i januar 2017 på HBO, og en trailer er sluppet for å gi et innblikk i hva som er i vente.

Dokumentaren skal også inneholde intervjuer med familiene til de to jentene som prøvde å drepe venninnen sin.

Se traileren øverst i saken.

PLAKAT: Slik promoterer HBO dokumentarserien «Beware of the Slenderman». Foto: HBO
PLAKAT: Slik promoterer HBO dokumentarserien «Beware of the Slenderman». Foto: HBO Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!