Sann skrekkhistorie blir til tv

Payton (12) ble knivstukket 19 ganger av to venninner - nå blir den grufulle historien HBO-serie

Overlevde overfallet på mirakuløst vis.

SKREKKDOKUMENTAR: Internettkulturen rundt skrekkfiguren Slenderman kulminerte i at 12 år gamle Payton Leutner ble knivstukket 19 ganger av to venner. Nå forteller HBO historien i en ny dokumentar. Video: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 31. mai 2014 ble den da 12 år gamle Payton Leutner fra delstaten Wisconsin, USA, lurt inn i et skogholt. Der ble hun knivstukket av to venninner 19 ganger.

Jentene hadde i forkant av hendelsen fulgt med på, og lest om nettfenomenet «Slenderman» som herjet USA på den tida. En vandrehistorie om en ansiktsløs og livsfarlig mannsskikkelse, beskrevet som en «ghoul».

I populærkulturen er ghouls å finne i fantasyuniverset, ofte beskrevet som levende døde. I gammel arabisk folketro er en «ghoul» en demon som plyndrer gravplasser og spiser lik, ifølge Wikipedia.

Beskjed om å drepe

De tre jentene hadde overnattet sammen, og to av dem fikk det for seg at «Slenderman» «tok kontakt» og ba dem om å drepe Payton.

I realiteten er «Slenderman» noe så enkelt som et resultat av et bidrag til en designkonkurranse, men figuren fikk etterhvert kultstatus på nettet.

Selv med store skader klarte Payton heldigvis å slepe seg til en nærliggende bilvei. Der ble hun funnet av en syklist, og overlevde mirakuløst knivstikkene.

De to venninnene har siden vært i det amerikanske rettsystemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer