Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Bemanningsnorm i barnehager:

PBL ikke imot bemanningsnorm

Det vi har gjort er å advare mot konsekvensene av å innføre bemanningsnormen i dagens finansieringssystem. En nasjonal norm for bemanning må følges opp av en nasjonal norm for finansiering.

FINANSIERINGSFORSKJELLER: Det er nasjonale krav til drift av barnehagene, men lokal finansiering. Dette gir uholdbare og uhåndterbare forskjeller i finansiering for barnehager som ellers er like, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
FINANSIERINGSFORSKJELLER: Det er nasjonale krav til drift av barnehagene, men lokal finansiering. Dette gir uholdbare og uhåndterbare forskjeller i finansiering for barnehager som ellers er like, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Meninger

PBL har advart på det sterkeste mot konsekvensene av en bemanningsnorm i barnehagene, men er ikke motstander av normen.

Etter at regjeringen før helgen la frem lovforslaget om nasjonal bemanningsnorm for barnehagene, publiserte Dagbladet.no en NTB-artikkel der det fastslås at «PBL (Private Barnehagers Landsforbund) har motsatt seg innføringen av en bemanningsnorm».

Det er ikke riktig.

Det PBL har gjort er på det sterkeste å advare mot konsekvensene av å innføre bemanningsnormen i dagens finansieringssystem.

I dag varierer tilskuddene til en gjennomsnittlig privat barnehage med opptil fire millioner kroner per år i kommunene med høyest og lavest sats for tilskudd. I tillegg får private barnehager tilskudd basert på to år gamle kostnader i de kommunale barnehagene. Samtidig stilles det de samme kravene til kvalitet og innhold.

En medlemsundersøkelse vi gjorde i februar viser at 1 av 4 små barnehager ikke vil ha grunnlag for videre drift dersom nye normer innføres i dagens system for finansiering.

Det er nasjonale krav til drift av barnehagene, men lokal finansiering. Dette gir uholdbare og uhåndterbare forskjeller i finansiering for barnehager som ellers er like.

Derfor mener PBL at en nasjonal norm for bemanning i barnehagene må følges opp av en nasjonal norm for finansiering.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling