DEBATT

Bemanningsnorm i barnehager:

PBL ikke imot bemanningsnorm

Det vi har gjort er å advare mot konsekvensene av å innføre bemanningsnormen i dagens finansieringssystem. En nasjonal norm for bemanning må følges opp av en nasjonal norm for finansiering.

FINANSIERINGSFORSKJELLER: Det er nasjonale krav til drift av barnehagene, men lokal finansiering. Dette gir uholdbare og uhåndterbare forskjeller i finansiering for barnehager som ellers er like, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
FINANSIERINGSFORSKJELLER: Det er nasjonale krav til drift av barnehagene, men lokal finansiering. Dette gir uholdbare og uhåndterbare forskjeller i finansiering for barnehager som ellers er like, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

PBL har advart på det sterkeste mot konsekvensene av en bemanningsnorm i barnehagene, men er ikke motstander av normen.

Etter at regjeringen før helgen la frem lovforslaget om nasjonal bemanningsnorm for barnehagene, publiserte Dagbladet.no en NTB-artikkel der det fastslås at «PBL (Private Barnehagers Landsforbund) har motsatt seg innføringen av en bemanningsnorm».

Det er ikke riktig.

Det PBL har gjort er på det sterkeste å advare mot konsekvensene av å innføre bemanningsnormen i dagens finansieringssystem.

I dag varierer tilskuddene til en gjennomsnittlig privat barnehage med opptil fire millioner kroner per år i kommunene med høyest og lavest sats for tilskudd. I tillegg får private barnehager tilskudd basert på to år gamle kostnader i de kommunale barnehagene. Samtidig stilles det de samme kravene til kvalitet og innhold.

En medlemsundersøkelse vi gjorde i februar viser at 1 av 4 små barnehager ikke vil ha grunnlag for videre drift dersom nye normer innføres i dagens system for finansiering.

Det er nasjonale krav til drift av barnehagene, men lokal finansiering. Dette gir uholdbare og uhåndterbare forskjeller i finansiering for barnehager som ellers er like.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer