Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

PC-liv

- «Tron» står alene, det finnes ingenting å sammenligne den med, sier hovedrolleinnehaver Jeff Bridges i den 90 minutter lange dokumentaren «The Making of Tron».

Han har rett. Denne 21 år gamle kombinasjonen av dataanimasjon og vanlig film står ganske alene i sin egen bås. Det handler om livet inni en datamaskin. Eller snarere, hva som skjer når en fyr fra den virkelige verden blir fanget i en computer. Intet mindre enn kampen for menneskehetens framtid utkjempes, men det går selvfølgelig bra. Fullt så bra gikk det ikke for «Tron» da den kom på kino omtrent samtidig med «E.T.». Men i ettertid har den oppnådd nesten mytisk kultstatus. Den er et pionerarbeid og la utvilsomt grunnlaget for moderne dataanimerte filmer som «Toy Story». Hvor bra den er? Tja, den er fantasifull og absolutt interessant. Disney har gitt den en fin innpakning med følgekommentarer og bakomfilmer. Anbefales- til spesielt interesserte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media