OPERASJON: Surgeon Simulator er et kjent spill. Det mange ikke vet om er deres nyeste lansering, nemlig Donald Trump versjonen. Der kan du gjøre nesten hva du vil med presidentkandidaten. Video: Bossa Studios. Vis mer

PC-spill gir deg muligheten til å skjære opp Donald Trump, og velge om han skal få et godt eller ondt hjerte

Fører «valgstatisikk».

(Dagbladet): Surgeon Simulator er et PC-spill fra Bossa Studios, som gir spilleren muligheten til hjelpe en fiktiv pasient ved forskjellige operasjoner. I den nyeste versjonen er riktignok ikke pasienten lenger fiktiv. Utviklerne har nemlig laget en versjon hvor man kan operere Donald Trump.

Hjertetransplantasjon

I Donald Trump utgaven av spillet, skal man utføre en hjertetransplantasjon. Hvis man klarer de mange hinderne i gjennomføringen av operasjonen, så gis et vesentlig valg. Vil du gi presidentkandidaten et hjerte av gull, eller et hjerte av stein. Med andre ord så velger man Trumps godhet, eller det motsatte.

- Jeg gleder meg til å se hvordan spillerne «stemmer», sa Henrique Olifiers, som er en av spillutviklerne, til Gamespot.

Statistikk

Hver gang en spiller operer Donald Trump, føres det statistikk over om han klarer det, og hvilket hjerte som velges. Nesten 40 000 har klart å gjennomføre hjertetransplantasjonen, og 60 prosent av disse har gitt ham et hjerte av stein. Spillet gir deg fullstendig frihet over hvordan du vil gå frem, og dermed fører det oftest til at Trump dør.

- Av de 23 195 operasjonene som er gjort det siste døgnet, var det bare 5 460 som klarte å holde Trump i live, sa Richard Earl, som har vært med å lage spillet, til BBC tidligere i juni.

Ønsker oppfølgere

Spillet har vekket stor oppmerksomhet. På spillets facebookside har det kommet spørsmål om det vil komme lignende spill, med andre politikere. Richard Earl forteller at de lagde Trump utgaven fordi spillerne skal få vise sitt syn på en av verdens mest omstridte politikere.

- Vi har ikke bestemt om vi vil legge til andre politikere som Hillary Clinton og Bernie Sanders, men det som er helt sikkert er at det har vært spennende å utvikle Trump versjonen, sier Earl til BBC.