- Peace and love!

På Wyclef Jeans oppfordring viste Haakon og Mette-Marit fredstegnet under Nobel-konserten. Kronprinsen og kronprinsessen strakte langfinger og pekefinger ut i det kjente hippiesymbolet.

Nok en gang sjarmerte Wyclef Jean et norsk publikum i senk. I sommer tok han Quart-festivalen med storm, og i går var det Nobel-publikummets tur.

Viste V-tegnet

Midt under sin opptreden ba han publikum vise fredstegnet.

- Let me see the peace sign, Oslo! sa Wyclef.

Hele Spektrum fulgte oppfordringen, med statsminister Kjell Magne Bondevik, kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og fredsprisvinner Kofi Annan i spissen. De tre siste satt med store smil på ærestribunen og veivet med v-tegnet i et drøyt minutt.

I sin hilsen hyllet hiphoperen fra Haiti og Brooklyn Kofi Annan som en black brother.

- For Kofi!

- Jeg er president i et lite plateselskap. Det gir meg vondt i hodet. Tenk da hvordan det er for Kofi å være president i hele verden, fastslo Wyclef til humrende latter i Oslo Spektrum. Under fr amføringen av «Redemption Song» påkalte han gang på gang FN-presidentens oppmerksomhet.

«Kofi, Kofi, Kofi, Won't you help to sing / These songs of Freedom? / 'Cause all I ever have / Redemption Songs» sang Wyclef med svart rasta, rød Gibson og hvit fuskepels.

- Jeg svarte ja til å delta på Nobel-konserten med en gang jeg ble spurt, fordi det er dette jeg driver med. Fred er det jeg driver med. Og jeg gjør dette for Kofi. Jeg, og alle mine «brødre», har stor respekt for det han gjør, sa Wyclef Jean til NRK2s «Nyhetsblikk» like etter sin opptreden.

Etter showet spilte Wyclef Jean og hans band på det hemmelige artist-nachspielet på toppen av Oslo Plaza. Jean jammet også sammen med musikerne til Anastacia og Yossou N'Dour med hele artisteliten til stede.

PEACE AND LOVE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit viste fredstegnet under Nobelkonserten i Oslo Spektrum i går kveld.
INSPIRATOR: Wyclef Jean.