Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Peaches Geldof: - Jeg hater navnet mitt

Ber kjendisene slutte å gi barna latterlige navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Peaches Geldof oppfordrer kjendiser til å slutte å gi barna sine latterlige navn, melder Fox News.

14-årige Peaches (Ferskener), datter av sir Bob Geldof og avdøde Paula Yates, sier at navnet har gjort livet surt for henne. Hennes fulle navn er Peaches Honeyblossom Michelle Charlotte Angel Vanessa Geldof.

- Jeg hater latterlige navn. Mitt rare navn har forfulgt meg hele livet, sier hun, og utdyper:

- Jeg er oppkalt etter en frukt. Jeg er ikke Jane eller Sarah eller Samantha. Jeg er Peaches. Det gir ikke mening i det hele tatt, sier 14-åringen.

- Jeg har aldri introdusert meg selv uten å måtte gjenta navnet mitt minst to ganger, og har fått mange ondsinnede kommentarer, sier Peaches, som uttrykker sin sympati med Chris Martin og Gwyneth Paltrows spedbarnsdatter Apple.

- Hun har mye mobbing å se fram til, sier Geldof, som legger til at hun hater å være berømt.

- Folk tror de kjenner meg bare på grunn av etternavnet mitt, sier Peaches, som likevel ser et par positive aspekter ved å ha et uvanlig navn:

- Det er uvanlig. Det er eksotisk, og er ikke kjedelig. Det gir meg også - tror jeg - en aura av mystikk, sier hun.

Peaches har tre søstre: Fifi Trixabelle, Pixie og Heavenly Hiraani Tigerlily (som Paula Yates fikk med avdøde Michael Hutchence). Andre kjendisbarn med belastede navn er Michael Jacksons sønn Prince Jackson og David og Angela Bowies sønn Zowie, som seinere skiftet navn til Joey.

NAVNET SKJEMMER INGEN?: De fire Geldof-søstrene på ett brett under lanseringen av Live 8-DVD-en i London i oktober. F.v. Tigerlily, Fifi, Pixie og Peaches.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!