Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pearl Jam får skylda for Roskilde-tragedien

En dansk politirapport holder ettersigende Pearl Jam «moralsk ansvarlig» for tragedien på årets Roskilde-festival, der ni ungdommer mistet livet. Bandet selv har ennå ikke kommentert funnene i rapporten.

Ifølge dotmusic.com sier politirapporten at arrangørene ikke kan klandres for ulykken, men at bandet som spilte må ta sin del av ansvaret.

-Vi har snakket med utallige vitner som har fortalt oss at Pearl Jam er godt kjent for nesten å oppfordre til voldelig oppførsel, sier visepolitimester i Roskilde Bent Rungstrøm, ifølge nettstedet.

Mer enn 280 vitner har blitt intervjuet til den foreløpige rapporten, som ble overlevert den danske justisministeren, Frank Jensen, på onsdag.

Da tragedien skjedde 30. juni, appellerte Pearl Jams sanger og frontfigur Eddie Vedder til folkemengden om å roe seg ned og trekke tilbake. Idet han innså at hans oppfordringer ikke hadde noen effekt og at mennesker døde, falt Vedder ned på kne og gråt.

Bandet kom umiddelbart etter hendelsen med en felles uttalelse om at deres liv «aldri ville bli de samme igjen».

FØR TRAGEDIEN: Tragedien var bare minutter unna da dette bildet ble tatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media