Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pearl Jam nekter skyld

Pearl Jam raser mot det danske politiets etterforskning, som vil avhøre bandet etter konserttragedien i Roskilde, der ni mennesker ble trampet i hjel. De nekter for å være moralsk ansvarlig for ulykken.

- Bandet skal forklare seg, men kommer ikke til å stilles til ansvar for ulykken, sier politimester i Roskilde, Uffe Kornerup.

Pearl Jam har så langt ikke ønsket å kommentere tragedien før politiets etterforskning var over. Men etter å ha lest den foreløpige rapporten fra politiet, tok Pearl Jam bladet fra munnen: I går sendte de ut en pressemelding der de tar et oppgjør med festivalen og politiets etterforskning.

- Det er ikke mulig av politiet å avskrive tragedien som «en rekke uheldige omstendigheter» og som et «hendelig uhell», skriver Pearl Jam.

Bandet krever at myndighetene blant annet undersøker sikkerhetsberedskapen på festivalen, hvordan redningsarbeidet ble utført, hvordan scenen og området foran var konstruert og hvordan alkoholforbruket var regulert.

- Hvis vi hadde blitt informert om problemet foran scenen så snart sikkerhetsvaktene hadde oppdaget det, så hadde vi avbrutt konserten tidligere og liv kunne ha blitt reddet, skriver bandet, og fortsetter:

- Alle aspekter må undersøkes grundig, og vi mener at det ikke er gjort.

Bandet har blitt anklaget for å være «moralsk ansvarlig» for ulykken. Dette tilbakeviser Pearl Jam, men sier at de derimot er moralsk ansvarlig for å bidra til at sannheten om hva som skjedde under konserten, kommer fram.

<B>AVHØRES:</B> Vokalist Eddie Vedder og Pearl Jam.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media