Pedoguide skaper rasende bokormer på nettet

Bokgiganten Amazon.com trues med boikott.

FJERNET I GÅR: Boka ble lansert 28. oktober, men i går ble den omsider fjernet fra amazon.com sine sider. Boka som angivelig gir råd til pedofile om hvordan de skal holde seg innenfor loven, ble gitt ut kun til leserbrettet Kindle. Foto: Skjermdump Amazon.com/AP/Scanpix
FJERNET I GÅR: Boka ble lansert 28. oktober, men i går ble den omsider fjernet fra amazon.com sine sider. Boka som angivelig gir råd til pedofile om hvordan de skal holde seg innenfor loven, ble gitt ut kun til leserbrettet Kindle. Foto: Skjermdump Amazon.com/AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): En selvutgitt bok som har vært tilgjengelig for kjøp hos bokgiganten Amazon.com skaper harme.

Boka «Pedophile's Guide to Love and Pleasure» eller «Pedofiles guide til kjærlighet og nytelse» har skapt så sterke reaksjoner at mange truer med å boikotte den litterære nettbutikken, melder britiske BBC.

Amazon gir forfattere mulighet til å legge ut sine verk for salg på deres sider hvis de følger visse spilleregler om at bøkene ikke har støtende innhold. Det har Phillip R. Greaves II benyttet seg av.

Boikott Boka gir blant annet råd om hvordan man løser «problemet» med at smågutter ikke har store nok kjønnsorgan til å kunne bruke kondom. Her anbefales det andre produkter. Den råder også pedofile til å henge bilder på soverommet av barn med klær på, da «politiet vil arrestere deg om de er nakne».

Mindre enn 100 eksemplarer skal være solgt, men flere tusen har reagert med avsky mot boka. Bare på Amazon har over 3000 sagt sin mening om publikasjonen, de aller fleste i negative ordelag, ifølge BBC.

- Det er ulovlig å forgripe seg på barn, og at Amazon promoterer slikt er galskap. Jeg har selv overlevd overgrep, og jeg er rasende for at Amazon velger å promotere slikt. Jeg kommer ikke til å kjøpe noe fra deres nettside før dette er fjernet, skriver en kunde av nettbutikken, ifølge CNN.

Og i går kveld ble boka fjernet fra nettbutikken, men ledelsen har valgt å forsvare publiseringen.
 
- Amazon mener det er sensur å ikke selge bøker fordi vi eller andre mener innholdet er støtende. Vi promoterer eller støtter ikke kriminalitet, men vi støtter enhvers rett til å kjøpe det de vil, heter det i en uttalelse fra Amazon til BBC.

- Ikke pedofil Forfatteren Greaves argumenterer med at pedofile er misforstått og sier han kommer med råd som skal holde dem innenfor loven.

Forfatteren sier han selv ikke er pedofil.

- Jeg mener ordet pedofil betyr at noen elsker barn. Ok? Og du er ikke en som elsker barn hvis du voldtar og dreper dem. Slike ting som kyssing og lignende synes jeg ikke er et like stort problem, sier forfatteren til sin lokale TV-stasjon KKTV.com i Colorado i USA, til store protester.