Pedros nydelige kvinner

En varmere kjærlighetserklæring til kvinner enn «Alt om min mor» skal du lete lenge etter. Den er Pedro Almodsvar på det vakreste og mest boblende.

Den spanske yndlingen er ingenting, om ikke en historieformidler. Tydelig elsker han å øse av sin frodige fantasi, veve sammen fortellinger og servere hele lappeteppet med et stort glimt i øyet. Hans behørig prisbelønte siste film går i et atskillig roligere tempo enn hans forrige fyrverkeri, «Live Flesh», både kjærligere og vennligere. Men det ville ikke vært Almodsvar hvis ikke også humoren var hjertelig til stede.

Pris

Cecilia Roth vant nylig den europeiske skuespillerprisen for rollen som Manuela. Hun er filmens mor, som skrekkslagen ser sønnen Esteban bli påkjørt og drept etter en kveld i teatret. Hun blar i dagboka hans, ser at han har skrevet om henne, skjønner at han alltid ønsket å møte faren han aldri har hatt.

Dermed drar hun til Barcelona for å finne pappaen. Han går nå under det klingende navn Lola, hun møter Rosa (Penélope Cruz), skuespilleren Huma Rojo (Marisa Paredes) og en herlig blanding transvestitter og transseksuelle - alle trenger de Manuelas omsorg. I sorgen over sønnen blir hun som en mor for alle.

Innhold og appell

Almodsvar har hentet inspirasjon fra Bette Davis-klassikeren «All About Eve», han har dedisert filmen sin til kvinnelige skuespillere spesielt, kvinner generelt og lar de rareste skjebner flettes naturlig sammen i en sann svir av en mangfoldig fortelling. Han er en regissør som evner å kombinere vesentlig innhold og bred appell, og han har aldri gjort det bedre enn her.

«Alt om min mor» er rørende trist, morsom og burlesk. Stort mer kan ingen forlange. Gå på kino og bli beveget.

PRIS: Cecilia Roth spiller moren og fikk nylig den europeiske skuespillerprisen for rollen.