«Peer Gynt» som tegneserie: En knakende god idé

Ibsen ville vært godt fornøyd.

BRILJERER: Geir Moen briljerer med sci fi-inspirerte tablåer i mange fantastiske scener, skriver anmelderen. Faksimile fra boka
BRILJERER: Geir Moen briljerer med sci fi-inspirerte tablåer i mange fantastiske scener, skriver anmelderen. Faksimile fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «Lille, stygge, snille mor, du kan lite på mitt ord.» Peer Gynt og hans lite sympatiske persona er vel godt kjent for de fleste nordmenn, men i tegneserieformat har vi faktisk aldri sett ham, før nå.

Det er nesten rart, for når jeg blar opp i Geir Moen og manusforfatter David Mairowitz versjon av stykket lyser det fra sidene at en tegneserieadapsjon av Peer Gynt er en knakende god idé. Her kommer alt fra Gyntiana og Dovregubbens Hall til norsk bondeland og mor Aases død til sin rett.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer