Pegida er lettere å kontrollere enn norske damer på handletur

Black Friday er noe dritt.

Når dritt vi ikke trenger selges billig eller gis bort gratis skjer det noe med oss, og en kollektiv «pling i bollen»-modus legger seg. «90 prosent rabatt på kattesand, sier du!? Næmmen, slutt å kødd, ?a! Jeg tar åtte sekker, jeg. Katt kan jeg skaffe meg seinere».

Black Friday - den amerikanske tradisjonen med superdupermegasalg dagen etter Thanksgiving - er noe vi bør droppe, selv om den nå har kommet til Norge.

Horder med framtidige «Luksusfeller» trappet fredag opp på kjøpesentre landet rundt for å slå til på et Black Friday-tilbud eller tre. Norwegian Outlet på Vestby leide sågar inn 20 vektere for å holde styr på småbarnsmødre med falske Chanel-vesker som slagvåpen.

Vekterne måtte gi tapt.

«Da dørene åpnet, var det ville tilstander. De kastet poser ut, folk bare hopper over deg, du blir skallet i hodet», fortalte en shopper til Dagbladet. Røde Kors måtte til slutt trå til. Se video øverst i saken.

Røde Kors! På kontinentet hjelper de flyktninger fra Syria - i Norge bistår de Trude (47) fra Moss som seg fikk to tette og ei badehette midt i kahytten etter å ha stjålet et Lindex-armbånd ut av kjempekurva til Rigmor («29 år for sjuende året på rad, mehehe»).

20 vektere er flere enn en middels god Pegida-demonstrasjon behøver, og det sier mye når nordmenn som lukter salg oppfører seg dårligere enn de høyreekstreme, som jo heller ikke er flaska opp på kongelige manerer, akkurat.

Nordmenn på salg slår, klorer, spytter, sparker og lugger seg fram i mengdene, alt for å få fingra i de trusene fra Dressmann XXL på halv pris.

Nå er det jo snart jul, og vi sitter en hel kveld og gir hverandre dritt vi ikke trenger. Derfor behøver ikke Norge Black Friday: Den er flau, farlig og litt kvalm. I USA trampes folk i hjel.

Og selv om det er sunt for norsk økonomi at forbrukerne svir av penger, må vi konkludere: Voksne mennesker skal ikke behøve Røde Kors og et titalls vekter for å gjennomføre en handletur.

Da får de heller holde seg hjemme sammen med gjengen fra Pegida.