Peker nese til polisen

Hvem drepte Olof Palme? Leif G.W. Persson har svaret.

MASTODONT-COMEBACK: Leif G.W. Persson er tilbake med en mastodont av en krimroman. Foto: LARS EIVIND BONES
MASTODONT-COMEBACK: Leif G.W. Persson er tilbake med en mastodont av en krimroman. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Leif G.W. Persson er rikssynser og kjendis i Sverige, nesten - men ikke helt - på linje med Jan Guillou (gutta boys skrev for øvrig tv-serien om politikvinnen Anna Holt).

Persson har ikke skrevet en roman siden 80-tallet, men når han først kommer tilbake, er det med en skikkelig mastodont av en politiroman på nesten 600 sider. Tema: svenskenes store traumatiske drapsgåte.

Seig materie Det er selvfølgelig drapet på Olof Palme, og Persson har like selvfølgelig svaret - etter hvert.

For «Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde» er en temmelig seig materie, Persson er ikke rett på sak, men mer smått om senn i sin fortellerstil. Han gir ikke ved dørene, og det er ikke alltid like lett å skjønne hvor han vil. Det er i høyeste grad opp til leseren å orke å bli med hele veien, men Persson kommer i hvert fall til en klar og tydelig konklusjon, hvor han også samler de mange trådene han har slept etter seg i bokas uendelighet.

Det skal ikke underslås at «Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde» delvis er meget underholdende, ikke minst fordi den er proppfull av grovkornede historier fra det indre liv i både det stockholmske politi og i svensk etterretning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer