Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pelsdyralslaget går til angrep på NRK-dokumentar

NRK viser tilstanden på flere norske pelsdyranlegg.

TIL ANGREP: Norges Pelsdyralslag trykket i går to helsiders annonser i Nationen, hvor de går til angrep på både de som har laget dokumentaren «Pels» og NRK. Foto: Skjermdump fra Nationen.
TIL ANGREP: Norges Pelsdyralslag trykket i går to helsiders annonser i Nationen, hvor de går til angrep på både de som har laget dokumentaren «Pels» og NRK. Foto: Skjermdump fra Nationen. Vis mer

På to helsiders annonser i Nationen går Norges Pelsdyralslag til angrep på både de som har laget dokumentaren «Pels» og NRK, skriver avisen.

Noe av materialet i dokumentaren er samlet inn ved at en dyreverner under dekke av å være praktikant, har gjort skjulte opptak ved flere gårder.

- Dette er et produkt som er lagd av en dyreaktivist som ønsker å avvikle husdyrholdet. Han har gått inn og ut av livene til pelsdyrfamilier i to år, med skjult opptaksutstyr. Han ønsker å fremstille næringen på den verst tenkelige måten, sider informasjonssjef Guri Wormdahl i Norges Pelsdyralslag.

Programredaktør Lars Kristiansen i dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK sier det er en kontroversiell film om en kontroversiell næring, og at de havnet på avgjørelsen om at det var riktig å sende dokumentaren.

Produsent Bjarte Mørner Tveit i produksjonsselskapet Piraya Film sier han ikke ønsker å diskutere metoden i filmen før folk har sett den.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling