Pelskledd plageånd

Masete barnefilm med Mike Myers som katt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Katten» er en film med moral, sånn helt til slutt, men på veien det er det en masete forestilling i et hav av effekter. En ikke spesielt lavmælt og ettertenksom film, med andre ord, som får meg til å undre på hva som vil skje den dagen en vilter regissør får frie hender i Kardemomme by.

For barnebokforfatteren dr. Seuss er for USA omtrent hva Thorbjørn Egner er for Norge, selv om bøkene hans er ganske ukjente her i landet. For tre-fire år siden ble historien om Grinchen filmet, med Jim Carrey utkledd som den julehatende grønne outsideren. I «Katten» er Mike Myers manisk pus med flosshatt.

Pelskledde Myers dukker brått opp i det velstelte hjemmet til søsknene Conrad (Spencer Breslin) og Sally (Dakota Fanning). De kjeder seg sammen med en sovende barnevakt (Amy Hill), mens eiendomsmeklermamma (Kelly Preston) jobber overtid.

Ugangskråka Conrad gjør alltid motsatt av hva mamma sier, mens smiskete Sally er kontrollfrik. Conrad er så ille at mammas ekle kjæreste Quinn (Alec Baldwin) vil sende ham på militær kostskole. Hjemmet er ofte på randen til å bli et katastrofeområde, men nærmer seg tilintetgjørelse når den snakkende Katten foreslår at de skal ha det gøy. Med utropstegn! Og STORE BOKSTAVER!!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer